Home Contouring voor je haar
Get the look

Contouring voor je haar

Misschien heb je de volgende haartrend al voorbij zien komen. Want het is helemaal van nu: contouring!

Maar wat is het nou eigenlijk? Je kent het vast vanuit de visagiewereld: het shapen van je gezicht met lichte en donkere tinten. Een lichte kleur valt op en vergroot, een donkere kleur verkleint en valt meer weg. Je legt het accent op hetgeen dat jij wilt benadrukken. En dat is contouring wat ook doet, maar dan voor je gezichtsvorm! Door contouring toe te passen in je haarkleur, kan je jouw gezichtsvorm shapen. En het zorgt ervoor dat je gezicht mooier omlijst wordt door je haar.

haarcontouren-loreal

Wat deze trend nou zo interessant maakt, is dat iedereen heeft weer een andere gezichtsvorm en kenmerken in het gezicht heeft.  Je kunt deze trend dus personaliseren! Zo ontstaat er een unieke, op maat gemaakte kleuring, speciaal voor jou! Klinkt goed, niet? Benieuwd hoe dit nou in z’n werk gaat? Lees dan snel verder.

juliette-1-2

De ideale gezichtsvorm is ovaal. Stel je hebt een lang en smal gezicht, dan is het belangrijk waar en hoe je haarkleur geplaatst wordt! Dan is het bv niet handig om aan de bovenkant van je hoofd een lichtere kleur aan te brengen (bv highlights) en aan de zijkanten een donkere tint. Zo lijkt je gezicht namelijk langer en smaller! Draai het om: de donkerste tint aan de bovenkant en de lichte kleur of een accentkleur aan de zijkanten. (bv een balayagekleuring) Het punt waar de lichtere of accentkleur begint, trekt namelijk de aandacht. Wil je bijvoorbeeld ook graag je mooie ogen benadrukken? Begin dan op ooghoogte met een lichte- of accentkleur.

alice-2-1

Met contouring kan je dus je gezichtsvorm optisch in balans brengen én je pluspunten accentueren.

Hoe licht en/of donker je kunt gaan met je haarkleur hangt af van je persoonlijke contrastwaarden. Ik hoor je denken, contrastwaarden? Wat is dát nou weer? Daar lees je meer over in mijn volgende blog! Stay tuned..

paula-1

Wil jij meer weten over de trend contouring en hoe je het mooiste uit je gezicht haalt? Informeer bij jouw kapper of ze je er meer over kunnen vertellen!

NB: Naast de juiste kleur is natuurlijk de juiste coupe ook enorm van belang. Kleur en kapsel versterken elkaar. Laat je daarom goed adviseren!

Beeld: L'Oréal Professionnel

Dit artikel is geschreven door: Judith de Ridder