Home De leukste korte kapsels van 2020
Kapsels

De leukste korte kapsels van 2020

Korte kapsels hebben vaak een beetje een tuttig imago. Met bijnamen als 'kekke korte kapsels' of 'pittig kort', denk je bij een kort koppie meestal aan een niet zo fashionable dame, die haar haar laat kortwieken omdat het 'lekker makkelijk' zou zijn. Maar als je deze variatie aan korte kapsels ziet, ga je daar snel anders over denken!

Want niets is minder waar! Deze kapsels zijn voor sexy, vrouwelijke, stoere, lieve, slimme vrouwen met stijl. Wij krijgen zoveel haarcollecties binnen en selecteerden onze favoriete korte kapsels volgens de haartrends van 2020 voor jou. Dus denk je erover om de schaar in je haar te laten zetten? Laat je dan inspireren door deze leuke looks.

Pixie style

Haar: Alexander Kiryliuk | Foto: David Arnal
Haar: Alexander Kiryliuk | Foto: David Arnal

Twee voorbeelden van de zgn. 'pixie cut' met een korte, rafelige pony en hier en daar wat piekjes. Deze modellen tonen extra veel lef door de combi met een uitgesproken haarkleur. Maar ook in naturel tinten zijn deze coupes heel mooi en speels, naar gelang de styling die je kiest.

Funky ginger

Haar: Marco PM Team | Foto: Mikel Muruzabal Studio
Haar: Christian Ríos | Foto: Esteban Roca

Deze twee korte coupes zijn vooral heel leuk door de speelse plukjes bij de oren en laten zien dat kort & oranje/rood heel goed samengaan! Of je nou kiest voor een korte pony met een rommelige stijl, of voor een kapsel met grote volumineuze kuif. Vraag je kapper om advies bij het stylen, want het stylingproduct dat je nodig hebt is helemaal afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken.

Want kort haar omdat het zo makkelijk zou zijn, is onzin. Juist kort haar staat of valt bij de juiste styling en dus bij de juist producten!

Korte krullen

Heb je krullend haar? Ook dan is kort een goed idee! Zorg wel dat je naar een echte krullenkapper gaat, of in ieder geval een kapper die veel ervaring heeft met krullen. Bij dit korte kapsel zijn de krullen in een soort ruitvorm geknipt. Ook hier zijn de juiste stylingproducten om je korte krullen in model te houden essentieel. En wat dacht je van deze prachtige, warme bruintint?

Haar: Alfonso Martínez | Foto: David Arnal

Goudlokje

Haar: Felicitas Ordás | Foto: Esteban Roca
Haar: Felicitas Ordás | Foto: Esteban Roca

Bij deze kapsels is de voorparty lang gelaten, waardoor je deze op 2 manieren kunt stylen. Met de lange lok in het gezicht, of met de lok opzij, maar uit het gezicht. De oren zijn vrijgehouden, waardoor het accent helemaal op de lok ligt. Leuke look met een mooie schakering aan blondtinten.

Wat vind jij het leukste korte kapsel van 2020?