Handige tips voor krullend haar

Wil je jouw krullen ook thuis goed verzorgen? De juiste verzorgingsproducten, zoals shampoo, conditioner en een haarmasker zijn essentieel voor dit haartype, want gekruld haar vraagt om andere verzorging dan bijvoorbeeld steil haar. Hier geven wij een paar handige en praktische tips voor als je krullend haar hebt.

Shampoo voor krullend haar

Heb je krullend haar? Gebruik dan een speciale shampoo, zorg in ieder geval dat je een milde shampoo gebruikt. Hier kun je een selectie vinden, die speciaal geschikt zijn voor dit haartype. Alle shampoo's kun je hier vinden. Was het haar voorzichtig en spoel het goed uit. Gebruik daarna een product dat je krullend haar voedt, zoals een conditioner of masker. Is je haar heel erg droog? Gebruik dan eens geen shampoo, maar was het haar met alleen een conditioner, dit wordt ook wel co-washing genoemd. Want shampoo wast de natuurlijke oliën uit je haar en dat is juist nodig als je droge krullen hebt.

Conditioners en haarmaskers voor krullen

Je lokken zijn vaak wat droger en hebben extra hydratatie nodig. Om te zorgen dat je haar niet droog wordt en goed doorkambaar is, kun je het beste na de shampoo een goede conditioner gebruiken en een keer per week een lekker haarmasker. Laat het even intrekken en spoel het goed uit. Kam het haar heel voorzichtig.

Als je krullend haar kamt, gebruik dan je vingers of een grove kam en nooit een haarborstel. Hiermee voorkom je dat het haar afbreekt en blijven je krullen mooi en veerkrachtig. Zorg dat je een diffuser gebruikt als je je haar met een föhn wilt drogen. Op deze manier krijg je meer gedefinieerde krullen. Houd je hoofd omlaag tijdens het föhnen voor meer volume in je haar.

Zo kun je jouw krullen stylen

Soms heeft dit haartype de neiging om te gaan pluizen. Gebruik daarom na het drogen een haarolie of serum tegen pluizig haar.