Home De salon van Roy Peek
Stylist

De salon van Roy Peek

Roy Peek (41) is al 17 jaar eigenaar van de Diez Kappers, een moderne en exclusieve salon verstopt in hartje Utrecht.

Wat is het concept van Diez Kappers?

Het is een über gelikte moderne salon in het hoge segment. Het ontwerp is door de beste architect gemaakt en de finishing touch is van mijn hand: de mooie planten en grote kunstwerken. Dat maakt dat de salon echt van mij voelt en niet uit een magazine komt. Het is een hippe mix van hout, staal en marmer.

Hoe zou je het DNA van Diez omschrijven?

Een Scandinavische hippe salon waar we mooi haar en mooie natuurlijke kleuringen maken. We nemen ruim de tijd voor behandelingen en geven onze klanten iets extra’s. Zo krijgt iedereen bijvoorbeeld in de aparte wasruimte een hoofdmassage en gebruiken we warme handdoeken voor intensieve treatments. We schenken goede koffie, thee en wijn, hebben de mooiste magazines en goede kranten liggen en bezuinigen nergens op. 

Ik blijf trouw aan mezelf en doe alleen dingen waar ik een goed gevoel over heb.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik een team om me heen heb wat heel loyaal is. Ze werken lang bij me. Ik ben goed voor hen en zij zijn goed voor mij. Ik ben ook trots op het feit dat we nog steeds groeien in een stad als Utrecht. Dit komt ook doordat ik trouw aan mezelf blijf, dat ik alleen dingen doe waar ik een goed gevoel over heb. 

Wat zijn de reacties van klanten?

Ze zijn vooral verbaasd over de grootte van de salon, omdat het wat uit de loop ligt, een beetje verstopt. Daarnaast zeggen ze geïnspireerd te zijn door de inrichting. Onze klanten zijn heel trouw en dat zegt genoeg, dat is op zich al een heel groot compliment. Ze geven hun haar ‘uit handen’ en vertrouwen er volkomen op dat het goed komt. Samen werken we aan de mooiste coupe.

Is het thema ‘Be healthy’ van deze maand belangrijk voor jou?

Heel belangrijk. Dit zie je terug in de salon. Nagenoeg niemand van mijn team rookt bijvoorbeeld. Ik zorg voor goede lunches met verse producten voor het team en snacks komen er niet in, behalve bij de borrel. Zelf sport ik vier keer per week en de medewerkers sporten ook veel en zijn ook met gezonde voeding bezig. We stimuleren elkaar daarin.