Home DE SALON VAN Fred & Marcel van Lavieren
Stylist

DE SALON VAN Fred & Marcel van Lavieren

Samen met zijn broer Marcel is Fred eigenaar van 9 salons (3 salons Alive Kappers, 4 salons LaVie Kappers en 2 salons de HaarHoek in Utrecht) in het midden van het land. De broers werken al sinds 1990 samen en komen uit een echte kappersfamilie, waarvan moeder van 77 nog steeds 3 dagen per week staat te knippen en te kleuren! Doordat het winkelcentrum van de Alive vestiging in Tiel ging verhuizen, moest er een nieuw interieur komen in het nieuwe pand. Na jarenlange samenwerking tekende Guy Sarlemijn ook weer voor deze opdracht. Fred van Lavieren vertelt over het resultaat.

Ik noem Guy ook wel de Jan de Bouvrie van de kappersbranche.

Fred van Lavieren

Wat was het concept van deze inrichting?

De formule van Alive Kappers onderscheidt zich in het aanbieden van kappersabonnementen. Knippen en kleuren voor een vast bedrag per maand. Dit concept sloeg vanaf het begin al enorm aan en daarom kon de Alive formule zo snel uitgroeien tot 3 salons.

Dit pand was 4 meter hoog en dat was wel een uitdaging in verband met het geluid. Guy heeft het heel slim opgelost door panelen boven de spiegels te hangen waar ook de verlichting in is verwerkt. Deze panelen dempen het geluid en creëren een intieme sfeer. Verder is de salon compleet en goed afgewerkt, je moet toch zeker 5-10 jaar met zo’n interieur kunnen doen. Dat is het voordeel van werken met Guy. Wat hij aflevert is altijd heel vooruitstrevend op het moment dat het gebouwd wordt, maar daardoor gaat zo’n interieur wel heel lang mee.

De indeling is heel slim en haalt het maximale uit de ruimte. Je komt binnen en ziet meteen een retailwand. Bij de balie kun je aan 2 kanten afrekenen. Vervolgens zijn er 10 behandelplaatsen met grote spiegels en daarachter bevindt zich een kleurtafel, wat ook weer 5 extra plekken oplevert. Helemaal achterin zijn de 4 wasbakken en de chemiehoek.

De kleuren zijn warm met een contrast van donker en licht. Opvallend is de grote tegelwand achter de behandelplekken. Het interieur straalt gezelligheid uit en dat was ook de opdracht; we wilden een huiselijke maar toch professionele uitstraling. Ik denk dat dat heel goed gelukt is.

Waarom Guy Sarlemijn?

We werken al 20 jaar met hem en kunnen echt lezen en schrijven met elkaar. Deze salon is alweer de 10e die hij voor ons heeft verbouwd. Guy Sarlemijn Design is gewoon onderscheidend in onze branche. Ik noem hem ook wel de Jan de Bouvrie van de kappersbranche. Je herkent zijn interieurs meteen aan zijn specifieke handtekening. We weten gewoon dat als we met Guy een goed georganiseerde salon krijgen, die ook qua routing klopt en waarvan het interieur helemaal op elkaar is afgestemd.

De Diesel tegelwand is een echte eyecatcher in deze zaak!

Guy Sarlemijn

Waar ben je het meest trots op?

Dat het een hele complete salon is geworden die weer heel anders is dan de andere salons. Met een stoere, industriële uitstraling. Het is echt een salon met een wow-effect!

Welke feedback krijg je van klanten?

Klanten zijn echt laaiend enthousiast over het resultaat! Ze zijn zeer verrast bij binnenkomst dat het weer compleet anders is dan het vorige interieur en er zijn er die willen weten waar de stoelen, de bank en de tafeltjes vandaan komen uit de wachthoek. Ik heb al diverse klanten doorgestuurd naar Guy!