Home DE SALON VAN Anand Aksel
Stylist

DE SALON VAN Anand Aksel

Hij is al 35 jaar kapper en in 2017 nam hij de salon Coup d’Etat in Amsterdam over. Daarvoor had hij ruim 15 jaar een eigen salon in Noordwijk en toen hij naar Amsterdam verhuisde, huurde hij een stoel bij Coup d’Etat. Toen Anand Aksel dit jaar met de salon een ander pand betrok, was het tijd voor een nieuwe start met een gloednieuw interieur dat helemaal bij hém past.

Wat is het concept van Coup d’Etat?

Mijn intentie is altijd om het beste uit mijn klanten boven te halen door dichtbij hen te blijven staan. Ik wil mooi en draagbaar haar maken dat de klant thuis ook goed kan stylen. Door een goede coupe en kleurkeuze, zorg ik ervoor dat ze daar weinig werk aan hebben. Iedere klant is uniek en daarom moet je kapsels juist op maat maken.

Ik wil mooi en draagbaar haar maken dat de klant thuis ook goed kan stylen.

Wat interieur betreft, ben ik echt gaan nadenken waar ik zelf naar de kapper zou willen gaan en op welke plekken ik mij het prettigst voelde. Dat is vaak op vakantie, in die hotel lounges waar je lekker een cocktail kunt drinken. Toen wist ik dat ik een soort hotel lounge neer moest gaan zetten.

Welke dingen zijn veranderd?

Ik ben van 9 man personeel teruggegaan naar 3 en daardoor was de ruimte die we hadden veel te groot. Toen er tegenover een kleiner pandje vrijkwam aan de overkant, heb ik dat genomen en uiteraard moest dat helemaal verbouwd worden.

Corona heeft er toch wel ingehakt, vooral die 2e lockdown. Maar uiteindelijk zit ik hier wel op mijn plek en ben ik heel happy. Ik had de salon 5 jaar geleden overgenomen, maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan helaas. Daarom was ik eigenlijk wel toe aan een frisse start.

Uiteindelijk zit ik hier wel op mijn plek en ben ik heel happy.

Nu heb ik echt een salon neer kunnen zetten die bij me past. Bovendien wilde ik niet meer werken met merken die voordelig online te koop zijn. Doordat mijn producten nu in de etalage staan, komen ook meer mensen binnen voor productverkoop. Ik heb hierdoor wel 20% meer klandizie in mijn zaak gekregen.

Waarom gekozen voor Guy Sarlemijn?

Ik ging van 125 naar 42 m2 en dat dwingt je wel om na te denken over elk detail van de salon. Ik had zelf al helemaal bedacht hoe de salon eruit zou moeten zien en daarmee ben ik naar Guy gegaan en toen heeft hij het allemaal ingetekend. Ik vind het werk van Guy heel mooi en nadat ik in de showroom in Strijen ben gaan kijken, wist ik dat zijn aanpak echt bij me zou passen.

Guy heeft echt geleverd.

In een straal van 900 meter, zitten hier wel 5 salons en ik wilde daar echt met kop en schouder bovenuit springen. Dan heb je wel een goede partij nodig die je concept kan vertalen naar een salon. Het was een hele fijne samenwerking en Guy heeft echt geleverd.

Waar ben je het meest trots op?

De salon is van alle gemakken voorzien, veel is ingebouwd. Het is echt een soort spa geworden. Maar de bar in het midden – met de lampen erboven - vind ik er wel uitspringen. Het fungeert niet alleen als bar, maar ook als balie en keuken. Klanten kunnen aan de bar zitten, gezellig een wijntje drinken.

Onder de bar zitten stopcontacten, dus klanten die in de kleur zitten kunnen daar werken. Als je aan de bar zit heb je meteen overzicht over de hele salon, het is gewoon een hele fijne, centrale plek. Juist de functionaliteit van de salon, daar ben ik heel trots op. Elke centimeter is uitgedacht en heeft een doel, alles klopt gewoon.

Hoe reageerden je klanten?

Iedereen is dolenthousiast en voelt zich meteen thuis. Er hangt een hele huiselijke sfeer en dat wordt enorm gewaardeerd. Ook mijn personeel is heel blij. Toen de ruimte nog leeg was dachten ze niet dat alles erin zou passen. Maar omdat alles zo goed is uitgedacht, zien zij ook dat het in de praktijk heel fijn werken is hier. Het is een heerlijke plek om een nieuwe start te kunnen maken, ik ga elke dag fluitend naar mijn werk!