Home De nieuwste trend: zo creëer jij de Koreaanse 'glass skin' look
Beauty forecast

De nieuwste trend: zo creëer jij de Koreaanse 'glass skin' look

Koreaanse skin care en beauty routines worden steeds meer opgepikt in het Westen. De nieuwste hype waar iedereen nu razend enthousiast over is, is de “glass skin look”. De naam zegt het al een beetje – je creëert een look waarbij jouw huid zo glanzend is, dat het net glas lijkt. Less is more, als het gaat om deze look. Wil jij dit ook? Lees hieronder de belangrijkste tips!

Huidverzorging is héél belangrijk

Gezichtsmaskers, vocht inbrengende crème, glanzende primers en pore blurring producten. Ofwel: alles wat jouw huid er perfect en gezond uit laat zien. Dit is de absolute stap 1 voor het bereiken van deze mooie look.

@juliakuzmenko Instagram

Foundation

Ga voor een foundation die de perfecte dewy look geeft, en laat de matte foundations even liggen. Breng een laagje aan over je hele gezicht en ga het liefst voor een medium coverage foundation. Zo is het niet snel te veel.

Highlighter en glanzende spray

Highlighter is natuurlijk dé sleutel tot het gewenste resultaat. Die met grote glitters erin passen wat minder goed bij deze look, dus ga voor een highlighter met een intense glow die jouw huid bijna nat laat lijken. Breng het aan op je jukbeenderen en neusbrug. Wil je wat extra glans? Veeg dan ook een beetje op je cupidoboog, kin, en boven je wenkbrauwen. Maak het af met een glimmende setting spray.

Lipgloss

Om je look helemaal af te maken, kun je ook nog een hoogglanzende lipgloss aanbrengen. Houd het zo naturel mogelijk, dus kies voor een huidkleurige of doorzichtige gloss.

https://www.instagram.com/p/Bwr4RbtnRRE/

Houd de rest van je make-up zacht en gebruik niet te felle kleuren. Bovendien is deze look perfect voor de zomer! Kom maar op glowy skin. Ga jij dit ook uitproberen?

Cover: Linh Ha