Home De kapper van Alexander Pechtold
Stylist

De kapper van Alexander Pechtold

Sarine Schaap is al 21 jaar saloneigenaar van Kapsalon Serge Knip Kunst in Leiden en ze werkt inmiddels als 25 jaar kapster. Vanaf het begin is zij verantwoordelijk voor het kapsel van Alexander Pechtold, nu alweer 25 jaar. Alexander was al haar klant toen ze nog bij een andere salon werkte en hij verhuisde trouw mee toen zij haar eigen salon startte. Als dat geen tevreden klant is!
Sarine werkte ooit in een kapsalon als vakantiebaantje en werd verliefd op een kapper. Hij deed mee aan wedstrijden en dat inspireerde haar enorm. Hierdoor besloot Sarine ook voor het kappersvak te kiezen en daar heeft ze geen dag spijt van gehad. Haar eigen salon heeft zowel mannen als vrouwen als klant en de meeste behandelingen die ze doet zijn knippen en kleuren.
Kapsalon Serge Knip Kunst gebruikt de producten van Keune en Matrix. Het meest enthousiast is Sarine over de shampoolijn van Biolage van Matrix. "Dat is een heel uitgebreide lijn, voor ieder haartype is er wel een oplossing. De producten doen wat erop staat, ze zijn mild en maken het haar niet slap."
Andere favorieten en relatief nieuwe producten zijn de Salt Mist van Keune, de Mega Dust van Matrix en het Volume Poeder van Keune. De Salt Spray is een zgn. beachspray die het haar een extra lift geeft, alsof je zo van het strand komt. De haarpoeders geven het haar volume, vooral als je het bij de haaraanzet gebruikt.
We vroegen haar naar Alexander's kappersbezoek en het blijkt dat hij - net als de meeste mannen - gewoon om de 6-8 weken naar de kapper gaat en zijn kapsel elke keer vrijwel hetzelfde laat knippen.
Op de vraag welke andere politicus Sarine weleens in haar kappersstoel zou willen, antwoordde ze meteen "Geert Wilders". Sarine zou de schaar erin zetten en hem een korte coupe geven. En de verf eruit halen zodat hij zijn eigen haarkleur weer terugkrijgt.
Sarine volgt de verkiezingen niet meer omdat Alexander haar klant is, ze is blij dat we een democratie hebben en vindt het een voorrecht te mogen stemmen. Dat gaat ze op 12 september dan ook zeker doen!