Home De juiste nude-tint voor je lippen? Kijk naar je foundation!
Beauty forecast

De juiste nude-tint voor je lippen? Kijk naar je foundation!

Deze winter zijn nude lippen helemaal de trend! Maar het vinden van de perfecte nude-tint is makkelijker gezegd dan gedaan. Nude betekent naakt, dus de kleur van je huid en om de perfecte kleur te vinden, moet je dus goed naar je huidskleur kijken. Clinique’s Colour Pro, Florrie White vertelt hoe je de perfecte nude vindt die past bij je huidskleur. Ze heeft dit gebaseerd op de kleur foundation die je draagt. Wanneer een foundation perfect bij de huid past, zullen deze nude-tinten dat ook doen!

Voor elke huidskleur geldt: wanneer je een nude-lippenstift draagt, kies dan voor een nude-tint die gelijk is aan je eigen huidskleur. Heeft jouw huid een warme ondertoon? Kies dan voor een perzik- of toffee-ondertoon in je lippenstift!

Zeer lichte tot lichte foundation

nudes-fair

Kies voor een lippenstift waarvan de kleur bijna gelijk is aan je huidskleur maar met een abrikoos- of koraalachtige toon om je lippen niet weg te laten vallen in je gezicht.

Lichte tot medium foundation

nude-medium-fair

Differentieer je lippen van je huidskleur door een nude-tint met een neutrale roze en beige-abrikoos ondertoon te kiezen. Dit neutraliseert je lipkleur, laat je lippen voller lijken en zorgt ervoor dat de vorm van je lippen duidelijk naar voren komt.

Medium foundation

nudes-medium

Ga opzoek naar warme kaneel, karamel en toffee-achtige tonen. Deze kleuren creëren nude-lippen die goed matchen met donkere wenkbrauwen en donker haar.

Donkere foundation

nude-deep

Je lippen hebben waarschijnlijk een mooie, natuurlijke kleur van zichzelf! Kleuren als mokka, brons en koper zullen de natuurlijke warmte in de huid naar voren laten komen en de vorm van je lippen accentueren.

Tot slot geeft Florrie nog wat handige tips. zodat jouw nude straks perfect bij je past!

Tips

  1. Wanneer je lippen van zichzelf een intense kleur hebben is het handig om eerst foundation op je lippen aan te brengen. Hierdoor zullen je lippen minder gepigmenteerd zijn. Vervolgens breng je de nudelippenstift aan over de aangebrachte foundation.
  2. Wanneer je lippen een blauwe ondertoon hebben, kies dan voor een nude-tint met een perzik-achtige of een gouden ondertoon. De oranje tint zal ervoor zorgen dat de blauwe ondertoon wordt geneutraliseerd.
  3. Kies voor een textuur die jij fijn vindt en die verschilt van je huidskleur! Je kan kiezen uit diverse texturen en finishes, van casual glanzend tot een luxe liquid matte lippenstift.