Home Davines Oil Non-Oil & Hair Refresher review
Onze favorieten

Davines Oil Non-Oil & Hair Refresher review

tried&tested-more-inside-davines
Vorig jaar heeft Davines de verpakkingen van haar stylingproducten aangepakt. De producten uit de lijn 'More Inside' zijn nu verpakt in kadopapier. Ik kreeg na de grote hairshow met internationaal topsylist Angelo Seminara, een leuke goodybag met 2 producten mee. Ik was altijd al fan van Davines, maar hun verpakking is nóg leuker geworden! Maar wat erin zit is natuurlijk waar het echt om gaat. Ik heb de producten meer dan 3 maanden uitgetest, lees wat mijn resultaten zijn.
Davines Oil Non-Oil
Davines-oil-non-oil
Zelf noemt Davines dit een liquid gel zonder hold. Er zitten geen kleurstoffen in en is bedoeld om je haar glad te strijken. Ik gebruikte dit product inderdaad voor dat laatste, want het helpt goed tegen pluis zonder ook maar iets te plakken. Het ruikt goddelijk (beetje zoet, naar noten) en het is heel geschikt voor mijn droge haar dat snel pluist. Ik gebruik dit liever dan een haarlak tegen de laatste 'pluisjes; omdat dit mijn haar niet uitdroogt. De ingrediënten zijn:
Water, Alcohol Denat, PVP, Polyquaternium-10, Hydrolysed Sweet Almond Protein, Methyl Gluceth-2D, Polyquaternium-44, Silicone Quaternium-8, PEG-4D Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Methylparaben, Disodium EDTA, Citric Acid, Parfum/Fragrance.
Tja, er zit wel silicone in en alcohol ... na een tijdje gebruiken is het daarom goed je haar eens extra goed te wassen tegen built-up. Maar ik merkte absoluut niet dat dit product mijn haar uitdroogte. Wel is de substantie erg dun, waardoor het spul snel tussen je vingers wegloopt. Je kunt het daarom het beste beetje bij beetje aanbrengen en laten opdrogen. Ondanks dat Davines zegt dat het geen hold geeft, merkte is wel iets van versteviging. Er zit castor oil in, maar voelt absoluut niet vettig aan. Ik vind dit heerlijk spul om erbij te hebben, vooral als je tussendoor wat pluis wilt wegwerken.
Davines Hair Refresher
Davines-hair-refresher
Droogshampoo, komt in een spuitbus van 150ml, kleiner dan ik bij droogshampoos gewend ben. Weer die 'less is more' verpakking, scoort altijd goed bij mij. Ieder merk heeft inmiddels wel een droogshampoo en Davines kon niet achterblijven en introduceerde een nieuwe generatie droogshampoo. Normaal is dit is niet mijn favoriete product. Mijn haar is droog en niet snel vet, dus gebruik het echt alleen als het helemaal plat zit en ik toch snel de deur uit moet. Maar de meesten maken mijn haar droog. Het bevat o.a. rice starch, lemongrass oil en Yuzu & lemon extracts. Dat kan kloppen, want de geur is lekker fris. Ook laat het geen witte waas op mijn haar achter, iets dat ik bij goedkopere producten wel heb meegemaakt. En het droge effect valt enorm mee. Natuurlijk maakt een droogshampoo je haar droger, dat moet ook, maar mijn haar werd geen suikerspin en na het uitborstelen was het lekker luchtig met extra volume. Als ik dan toch een droogshampoo wil gebruiken, pak ik voorlopig deze!