Home Created in NL: Black & White Checkerboard Hair
Stylist

Created in NL: Black & White Checkerboard Hair

We hebben nog nooit zoveel teruggekeken als de laatste tijd. Er heeft ook heel wat plaatsgevonden om ons heen, zowel privé als in onze zakelijke relaties, maar ook in de mode. Een déjà vu? Mode is voor eeuwig en continue onderhevig aan vernieuwing.

Grunge en punk zijn twee verschillende stijlen die hun oorsprong vonden in sociale en culturele bewegingen. Maar verschillen deze twee echt zoveel van elkaar? 

Punk werd gekenmerkt door de kleding. Uiterlijke verzorging speelde een belangrijke rol, denk hierbij aan kleuren in het haar, visnetkousen, gelakte nagels, plateauzolen en kleding versierd met veiligheidsspelden. Alles om een duidelijk statement te maken: “Provocatie tegen alles wat gezien wordt als normaal.” 

Het tegenovergestelde was de grunge look. Grunge stond voor duurzaam, tijdloos en is ontstaan uit de muziekstroom met een knipoogje naar de punk. Grunge is een trend die in kleding, accessoires en kapsels ontstaan is in de jaren '80. Denk hierbij aan gescheurde spijkerbroeken, geruite blouses en leren jassen. Veelal kringloop-achtige kleding die absoluut niet flaterend werd gedragen. Het had een allure van een verwaarloosde glamour, bijna sjofele look. 

Begin jaren 2000 hadden deze twee stijlen een grote populariteit verworven onder de modeontwerpers. Ze verwerkte elementen van punk & grunge graag in hun collectie. Nu in 2020 is deze look weer helemaal terug te vinden in het huidige straatbeeld. Opvallend is dat beide trends, onder het kopje ‘tijdloos’ kunnen worden geplaatst en om de 20 jaar weer de kop opsteken. 

Black & White Checkerboard Hair is mijn visie op deze 2 modestijlen, kleding random uit de kast halen en met elkaar combineren zorgde voor deze totale crazy look. 

Ben jij op zoek naar een grunge/ punk look dan is deze Checkerboard Hair look iets voor jou! Het is eenvoudig te doen en je bepaalt zelf of je dit met non-permanente of juist een permanente kleuring toepast. 

How to

Het haar werd eerst ontkleurd om het vervolgens met een toner zo wit mogelijk te krijgen. De blokjes werden handmatig stuk voor stuk met een kleine kwast voorzichtig in het haar aangebracht. Gestart aan de voorzijde van het hoofd, van boven naar onder, en van voor naar achter. Laat hierbij voldoende ruimte tussen de blokjes. Eventueel werk je met een sjabloon. De ruimte hoeft niet exact kloppend te zijn, maar de blokjes moeten wel van hetzelfde formaat zijn. Deze techniek is prima toe te passen op alle lengtes van het haar. Hier is gekozen om alleen de zijkanten te accentueren. De look werd traditioneel geknipt in een pixie look. Maar de kleuren versterken dit kapsel helemaal. 

Tekst, fotografie & styling: Esmie Post | Visagie & model: Bibian Post