Home Contouren als Kim Kardashian of J. Lo doe je zo!
Beauty forecast

Contouren als Kim Kardashian of J. Lo doe je zo!

Contouren, strobing, baking... We doen er van alles aan om een perfect gezicht te verkrijgen door het aanbrengen van makeup. Het kan op een wat natuurlijkere manier of juist op een heftige manier. Het doel is om er 'flawless' uit te zien voor je publiek.
In de volgende twee filmpjes zie je hoe deze meiden hun gezicht contouren met uitleg.
https://www.youtube.com/watch?v=_dLSy75M46o

Het meisje hieronder legt de term 'baking' uit en laat het zien door een handig filmpje. Celebrities, zoals Kim Kardashian, en voornamelijk dragqueens gebruiken deze techniek steeds vaker.

De reden dat deze techniek ontstaan is komt door de vele camera's die op hen gericht zijn. 'Baking' -ook wel 'cooking'- zorgt ervoor dat je foundation beter in het gezicht gaat zitten, waardoor het langer mooi blijft.

Hoe doe je dit precies?

Breng je eigen foundation en concealer aan zoals gewoonlijk. Poeder dit af met een dikke laag matte doorzichtige poeder. Dit moet zo'n 5 tot 10 minuten op het gezicht 'setten'. Door de warmte gaat deze mooi zitten op de plekken waar je het hebt aangebracht.
Door het lichte poeder onder de ogen word je gezicht meteen optisch gelift. Wanneer je gezicht die mooie contouren heeft zie je er ultiem perfect uit op het podium en op de camerabeelden. Veeg de poeder er voorzichtig af en je zult een lichtere, stralende huid tevoorschijn zien komen. #Flawless! Je kunt het zo laten, maar als je echt een opvallender effect wilt hebben kun je ook nog een bronzer gebruiken net onder de jukbeenderen.
contouring strobing
Veel meiden dragen liever niet zoveel make-up op het gezicht. Een wat subtielere en minder intense manier die ik zelf vaak gebruik is 'strobing'. Deze techniek zorgt ervoor dat je er jeugdig en stralend uit ziet zonder al te veel poespas. Hierbij hoef je dus niet je gehele contour kit bij elkaar te zoeken, maar breng je heel subtiel een beetje highlighter aan op het gezicht. Doe dit bovenop de jukbeenderen, op de neusbrug, net onder je wenkbrauwen en in je ooghoeken. Zo word je net zo glowy als J-Lo en Beyoncé zonder plamuur.
Wat vinden jullie van 'baking' en 'strobing'? Zou je dit naar een feestje of zelfs naar school dragen?