Home Change the story
Update

Change the story

Zou jij het doen? Zou je het durven? Nou, zij wel!

Maar wie zijn zij? Drie ex-daklozen, die verblijven in een instelling. Alle drie hebben ze hun eigen verhaal, karakter en talenten. Gooi deze drie mannen in een mix door elkaar en je krijgt : passie voor koken, de rust bewaren, vriendelijkheid, zelfstandigheid, kracht, a big smile, overzicht, ouderen helpen. Om maar een paar dingen te noemen ?.

Doorzettingsvermogen

Maar wat ze nu alle drie gemeen hebben en ze weer met ferme stappen terug naar de maatschappij brengt, is hun doorzettingsvermogen, voorzichtig durven vooruit- kijken en denken, en een portie kracht van 'hier ben ik, ik mag er zijn'.

Van ieder persoon is er maar eentje op deze wereld, met elk zijn eigen unieke dna, geschiedenis, talenten en levensloop. Alle drie van heel ver gekomen. Factoren als psychisch leed/trauma/verslaving/on- verwerkt verleden/oorlogsverleden spelen vaak een rol bij daklozen en vaak is er sprake van veel onderdrukte pijn.

Metamorfose

Maar vandaag zijn deze drie geweldige mannen gevraagd om mee te werken aan een metamorfose voor House of Einstein om een actie voor het Leger des Heils op te zetten. Ieder van deze drie heren heeft al een hele mooie metamorfose van binnen doorstaan, wat aan de buitenkant goed te merken is in eigenwaarde, openheid en uitstraling.

Maar vandaag worden ze getrakteerd door House of Einstein om ook die buitenkant aan te passen aan hun doorstane metamorfose van de binnenkant.

Mooiere wereld

Wij hebben het voorrecht ze te mogen knippen. Ze zijn van te voren wat gespannen, maar eenmaal op de set zie je ze vanzelf relaxen en genieten, ieder op  hun eigen manier. Genietend van de aandacht die ze krijgen en doorstaan ze de metamorfose met een open blik en communicatie. Of wij ze nu knippen en opscheren, ze geven zich volledig over of ze nu geïnterviewd worden of een complete nieuwe kledingstijl aangemeten krijgen. Ze staan open voor het nieuwe en voor verandering. Ieder van hen mag trots zijn op de plek waar ze nu staan in hun leven. We hebben allemaal elkaar nodig om de wereld een beetje mooier te maken, zo ook voor je eigen binnenkant en ja ook de buitenkant. Dat is op deze geweldige dag goed te voelen en te zien!

Foto's: Limafotografie.nl