Blogger Tedje vertelt over HAAR

Blogger-teddiliciousSteeds vaker raadplegen we blogs voor het laatste beauty of fashion nieuws. Wiewathaar.nl vraagt de schrijvers van deze blogs over hun haar, hun geheimen, rituelen en haarmissers. Dit keer is Tedje van Gils aan de beurt. Tedje is haar blog  Teddlicious in 2011 gestart.

Waarom een blog?
Als klein kind hield ik al van schrijven en lezen. Ik maakte zelf boekjes en verknipte tijdschriften om daar vervolgens een nieuw tijdschrift van te maken. Toen ik op de middelbare school zat, begon ik me te interesseren voor make-up en ik begon beauty blogs te volgen. Toen ik begon met mijn opleiding journalistiek leek het starten van een eigen blog een perfect moment. Ik wilde delen wat mij bezighield op het gebied van beauty en lifestyle. 

Blogger-Tedje-van-Gils

Over stijl
Ik draag waar ik me prettig in voel en wat comfortabel zit. Mij zul je niet gauw zien in strakke kokerrokken. Ik houd van classy en sportief. Ik heb niet echt een bepaald stijlicoon op gebied van haar, maar ik hou van mensen die gedurfde kapsels dragen. Iemand die eerst lang, golvend haar had en vervolgens voor kort en stoer gaat vind ik gaaf. Of ik het zelf zou doen? Nee, ik denk het niet. Ik speel wat dat betreft wel op safe. 

Over haar
Ik heb donkerblond, stijl haar waar niet veel mee te beginnen is. Een echt ‘haarmeisje’ ben ik niet. Ik besteed liever meer tijd en aandacht aan mijn make-up dan aan mijn haar. Ik heb geen lang haar dat je kunt krullen of leuk kan opsteken. Ik heb net zo’n tussenlengte waar je eigenlijk niks mee kan. Bovendien heb ik ook niet de skills om iets met mijn haar te doen. 

Haarmisser?
Iedereen heeft wel eens een bad hair day toch? Ik heb vaak van die rare plukken die niet op zijn plek blijven zitten. Dat zal voor veel meiden (en jongens misschien ook wel!) herkenbaar zijn denk ik. Of dat mijn haar heel plat op mijn hoofd zit en dat er dan geen volume in te krijgen is. 

Ik heb een paar jaar terug een korte lok gehad en dat was niet echt mijn ding. Het hing heel de tijd voor mijn gezicht en ik zat er constant aan waardoor de pluk ook gauw vet werd. En toen ik op de basisschool zat vond ik het grappig om kneedgum op mijn voorhoofd te plakken, maar ik was vergeten dat ik mijn haar eerst naar achteren moest doen. Vervolgens was mijn moeder genoodzaakt om mijn haar af te knippen. Ik heb een paar weken met korte plukjes haar bij mijn haargrens gelopen. Toen die haren gingen groeien staken ze alle kanten uit en zette ik ze vast met kleine gekleurde speldjes, wat er eigenlijk nog belachelijker uitzag. 

Over de kapper
Ik ga ongeveer om de twee maanden naar de kapper om de puntjes eraf te laten halen en wat model erin te knippen. Soms gaat er wat meer haar af dan de andere keer. Het is maar net waar ik op dat moment zin in heb. Ik heb nu voor het eerst een wat grotere stap gezet om mijn haar op een lengte af te knippen. Ik ga al een aantal jaar naar dezelfde kapper. Ik ben erg tevreden over het personeel daar. 


blogger-Teddlicious
 Over haarverzorging
Sinds ik een bob heb laten knippen, besteed ik meer tijd aan mijn haar dan dat ik voorheen deed. Ik denk dat ik nu zo’n vijf minuten per dag bezig ben. Als ik mijn haar net heb gewassen wat langer natuurlijk. Ik was mijn haar zo min mogelijk: drie keer in de week ongeveer. Het is namelijk niet goed om je haar iedere dag te wassen, daar wordt je haar snel vet van. Als ik uit de douche kom, doe ik ik er volume mousse in en föhn ik het ondersteboven droog. Daarna doe ik er nog wat serum in en soms nog haarspray. Biosilk is toch wel een heel fijn product om je haar goed te verzorgen na het wassen. Je haar gaat er mooi van glanzen en het ziet er dan ook gelijk een stuk gezonder uit. En het ruikt ook nog eens lekker!  

Mijn oplossing voor een ‘bad hair day’? Mijn haar strak naar achter borstelen en in een staartje of een knot doen, voordat ik mijn bob had. Nu is mijn haar echter een stuk korter dus kan ik het minder goed in een staartje doen. Ik moet nog iets gaan verzinnen op een bad hair day met bob. 

Blog: Teddlicious

 

Comments

comments