Home Barbershop
Update

Barbershop

 

Knippen en scheren bij de lokale kapper is weer helemaal in in 2015! Bij vele barbiers, ook wel barbershops genoemd, is het dan ook mogelijk om naast hippe kapsels ook de meest hippe baarden te laten trimmen. Ben jij op zoek naar een barbershop? Neem dan een kijkje in ons aanbod op de kapperspagina, waar verschillende barbershops tussen staan.

Verschil met kapper

Dit is dan ook het enige verschil tussen een barbershop en een traditionele kapper. Een kapper knipt vaak alleen het haar. Een barbershop verzorgt de baard en/of de snor en knipt daarnaast in sommige gevallen ook nog het haar. Veel moderne kappers bieden tegenwoordig beide diensten aan, waardoor je altijd bij je huidige kapper even kunt vragen of je baard en/of snor hier gedaan kan worden.

Waar komt de barbier vandaan?

Barbier is een eeuwenoud beroep, dat vooral in de 14e eeuw erg populair was onder de gildes. Zelfs in de tijd van de Egyptenaren stonden mensen met dit beroep al hoog in het aanzien. Barbershop komt van het woord barbier, wat op zijn beurt weer afstamt van het Latijnse woord barba, wat baard betekent. Hoewel een barbier op dit moment een combinatie is van knippen en trimmen, zorgde de barbier vroeger ook voor het gebit en was hij tevens een geneesheer.

Waar kan ik terecht?

Voor het vinden van een geschikte barbier hoef je helemaal niet ver te zoeken. In heel Nederland is het kunst om te komen tot de juiste barbier. Amsterdam heeft bijvoorbeeld een hele lijst met excellente barbershops. Deze barbershops zijn gespecialiseerd in het creëren van de mooiste en hipste baarden. Wanneer je bij één van deze barbershop langs gaat, zul je niet zelf meer aan de slag hoeven met een baardtrimmer. Waar veel beginnende baarddragers starten met een eigen trimapparaat en een weinig imponerende baard, maken veel mensen vervolgens de overstap naar een echte, professionele barbershop.

De doe-het-zelver

Hoewel een baard trimmen vaak zelf gedaan wordt, is het aan te raden eens langs te gaan bij een professional. Het verschil in resultaat is vaak duidelijk te zien, en wie wil er nu niet gelikt bijlopen en zijn kapsel en baard stylish laten knippen en trimmen!