Home Bang voor de kapper? 5 Tips om er een succes van te maken
Haarpraat

Bang voor de kapper? 5 Tips om er een succes van te maken

Herken je dat gevoel? Zenuwachtig voordat je naar de kapper gaat? Voor sommige vrouwen is een bezoek aan de kapper een klein beetje te vergelijken met een tandartscontrole.

De zenuwen gieren door je keel en je voelt je onzeker en kwetsbaar. Er moet geknipt worden, maar je weet niet precies hoeveel. Of je wilt je haar laten verven maar twijfelt nog over de kleur. Natuurlijk wil je advies aan je kapper vragen, maar je bent toch zenuwachtig of het goed zal uitpakken. Jij bent tenslotte degene die met je nieuwe kapsel moet lopen. En een nieuwe coupe verberg je niet zomaar dus het resultaat kan maar beter goed uitpakken.


Volg deze tips en maak de kans op een teleurstelling minimaal:


1. Doe je huiswerk
Allereerst is het belangrijk dat je naar een goede kapper gaat. Vraag je vriendinnen of lees reviews op websites zoals WieWatHaar. Doe wat vooronderzoek zodat je zeker bent dat je te maken hebt met een echte haarspecialist.

2. Leer je kapper kennen
Doe nooit een complete restyle bij een salon waar je voor het eerst bent. Laat je haar eerst een keer bijpunten en leer je kapper kennen. Dan weet je of hij of zij goed naar je luistert, voorzichtig is of er juist graag de schaar in zet. Bouw een vertrouwensband op en vraag pas om een nieuwe look als je denkt dat je kapper dat goed kan.

3. Wees realistisch
Veel vrouwen zien een foto van een celebrity en willen dat kapsel ook. Natuurlijk kun je gaan voor de nieuwe coupe van Jen of Rihanna, als je hetzelfde haartype hebt. Maar laat je kapper je adviseren over je haar en probeer zelf ook goed te kijken naar je haartype. Als je weet dat je haar dun is, zal het nog dunner worden als je het in lagen laat knippen. Kies daarom een kapsel dat bij je haartype en persoonlijkheid past.

4. Wees niet impulsief
Zorg dat je weloverwogen te werk gaat en beslis welk kapsel of haarkleur je wilt voordat je in de kappersstoel zit. Veel vrouwen bladeren door tijdschriften terwijl ze wachten bij de kapper en besluiten dan spontaan voor een nieuwe look. Verander ook nooit rigoureus van haarkleur omdat je kapper ineens witte strepen  aanraad. Luister naar advies en wacht tot je volgende bezoek voordat je overstag gaat. Natuurlijk kun je afwijken van je idee omdat je kapper dat juist afraad. Maar kies dan niet voor een ander ingrijpende verandering in de plaats.

5. Laat nooit teveel afknippen
Als je een onzeker typetje bent, wees dan voorzichtig met knippen en hou het aan de veilige kant. Laat je haar nooit te kort knippen, want het kan lang duren voordat het weer aangroeit.

Tenslotte ...
Geniet van je kappersbezoek en laat je lekker verwennen! Bedenk dat haar altijd weer aangroeit (al gaat dat soms erg langzaam) en dat je veel kunt doen met stylingproducten en clip-in extensions. Als je haarkleur je toch niet bevalt, kun je het altijd opnieuw laten verven. Dit moet je niet elke week doen, maar voor een keer is dat niet erg. Bovendien gebruiken de meeste kappers haarverf van goede kwaliteit.

Dus relax en ga met en gerust hart naar de kapper. Je zult zien dat het meevalt! Natuurlijk zijn wij benieuwd, dus vergeet niet je testimonial over jouw kapper achter te laten op WieWatHaar zodat ook andere vrouwen hun huiswerk kunnen doen!

Lees ook ; Man knipt zomaar haar van vrouwen af