Home Tested: authentieke verwenproducten van Davines
Onze favorieten

Tested: authentieke verwenproducten van Davines

Gisteren heb ik de nieuwe producten van Davines uit de Authentic serie uitgeprobeerd. Davines zegt dit er zelf over: vier intelligente, milde, hydraterende en voedende producten die gebruikt kunnen worden op het gezicht, haar en lichaam: de formules bevatten biologisch afbreekbare oppervlakteactieve stoffen en geen SLES, SLS, sulfaten, parabenen, kunstmatige kleurstoffen, siliconen, minerale oliën, PEG en etoxylaten. De Davines Authentic producten zijn dermatologisch getest en ook geschikt voor de meest gevoelige huid en haar.
Dat is wel even wennen, producten voor huid én haar. Ik ging er toch altijd vanuit dat de huid andere behoeftes heeft dan haar. Zelfs voor mijn gezicht gebruik ik andere producten dan voor mijn lichaam. En nu zijn er deze producten die voor alles kunnen worden gebruikt. Maar goed, als het werkt is dat misschien juist handig, vooral om mee te nemen met vakantie hoewel de flessen zich daar niet echt voor lenen. De verpakking is trouwens schitterend. Stuk voor stuk pareltjes voor in de badkamer.
Het ritueel
De butter moet je voor het wassen gebruiken. Ik maakte mijn haar eerst een beetje nat en depte het droog. Daarna deed ik de Authentic Replenishing Butter in mijn haar. Om dit product boter te noemen is niet overdreven, het is echt zo dik als boter. Daarom verdeelt het wat lastiger door het haar en is het beter eerst je haar nat te maken. Het ruikt heerlijk en het beetje dat overblijft gebruik ik op mijn benen. Hmmm lekker spul! Ik laat dit maskertje ruim 2 uur zitten.
Daarna gebruik ik de Authentic Cleansing Nectar. Deze is transparant en ruikt ook weer zo lekker maar schuimt niet heel goed. Dat komt misschien ook door die boter in mijn haar. Bij de 2e keer wassen schuimt het wel en voelt mijn haar lekker schoon. Daarna gebruik ik de Authentic Moisturizing Balm die lekker romig is. Je hoeft dit niet zo lang te laten zitten, ik laat het een paar minuutjes intrekken in mijn natte haar en speol het erna goed uit. Wow, mijn haar voelt echt zijdezacht aan!
Ik dep m'n haar droog met een handdoek en wrijf wat Authentic Nourishing Oil in de haarpunten. Dit is tricky want de olie is echt vet en je gebruikt snel teveel, zelfs voor mijn droge haar. Maar wat ruikt die olie heerlijk! Ik föhn mijn haar pas nadat ik het even aan de lucht heb laten drogen. Het is heerlijk zacht en glad en een stuk minder pluizig. Dat laatste komt denk ik door de olie. Ook krijg ik die avond een complimentje hoe lekker mijn haar ruikt! Deze producten zijn echte verwennerijtjes en als je ze alle vier gebruikt waan je je in een spa. Je moet er ook echt de tijd voor nemen. Ik heb dus nog niet geprobeerd hoe het aanvoelt zonder dat ik het masker vooraf gebruik. Ik zou deze producten zeker voor mijn lichaam gebruiken vanwege de rijke substantie en de heerlijke geur, waar je overigens wel van moet houden want die is heel doordringend. Maar voor mijn gezicht lijken ze te vet en te geparfumeerd. Ik kan me niet voorstellen dat veel vrouwen dit op hun gezicht smeren en denk dat Davines er beter for hair and body van had kunnen maken.
Eindoordeel is dat het heerlijke verwenpoducten zijn waarvan ik de olie zeker zou aanschaffen. Ik vind alleen dat Davines zoveel lekkere, soms bijna soortgelijke producten heeft. Ik weet niet of deze nieuwe lijn een noodzakelijke aanvulling is op een toch al breed scala van producten. Met andere woorden, bij Davines zie je soms door de bomen het bos niet meer en deze nieuwe toevoeging maakt het kiezen niet gemakkelijker.