Home APK voor overbehandeld haar - Résistance Thérapiste van Kérastase
Onze favorieten

APK voor overbehandeld haar - Résistance Thérapiste van Kérastase

Kérastase introduceerde een paar maanden geleden een nieuwe lijn voor haar dat het zwaar te verduren heeft gehad. En welk haar heeft dat nou niet in Nederland?

We kleuren, föhnen ons haar regelmatig en tja ... daar kan het futloos van worden, krijgen we gespleten punten door en dan gaat het haar nog afbreken ook! Het resultaat is dof en dor haar.

Therapiste-event
therapiste-consult


Kérastase ontdekte een klein klimplantje met een heel bijzondere eigenschap: als het plantje helemaal verschrompeld is door de droogte, kan het door water weer helemaal opleven. Dat willen wij ook kunnen, dachten ze bij Kérastase; een stofje dat het haar een tweede kans geeft. Het lab ging naarstig op zoek en uiteindelijk hebben ze een manier gevonden om het sap van deze Ressurection Plant in de nieuwe Therapiste lijn te verwerken. Producten gemaakt voor zeer beschadigd haar dat makkelijk afbreekt. Op het hoofdkantoor van L'Oréal in Hoofddorp waren ze reuze enthousiast en ik werd het ook! Mijn haar voldoet aan alle voorwaarden voor deze lijn. In de studio werd mijn haar behandeld en kundig geföhnd. Het resultaat mocht er zijn, maar dat zegt niet zoveel. Een kapper kan mijn haar wel omtoveren tot iets moois, ik wil het thuis ook zelf kunnen ...

Gelukkig kreeg ik een goodiebag met alle producten mee naar huis en het testen kon beginnen. Mijn haar is dus futloos, dof en droog en breekt snel af. Nadat mijn haren megagroot werden gefotografeerd, bleek dat ook wel. Als iemand deze producten goed kon gebruiken, was ik het wel ... lees je mee hoe het thuis verder ging?

Resistance-Soin Premier Thérapiste

Soin-therapiste


Deze speciale conditioner moet je vóór het wassen aanbrengen! Dit deel van de behandeling is bedoeld voor fijn haar, het mijne dus. Je maakt het haar nat en daarna breng je de conditioner in de punten aan. Toen mijn haar bij L'Oréal werd gedaan, werd dit product plukje voor plukje ingemasseerd. Dat doe ik dus ook maar. Ik laat het even intrekken en spoel het vervolgens uit. Omdat ik merkte dat er best veel haar afbrak tijdens het wassen, liet ik na 2x het inmasseren maar achterwege. Het ruikt lekker en na het uitspoelen, voelt mijn haar heel anders aan, een beetje slijmerig bijna. Op naar de wasbeurt!

Resistance Bain Thérapiste

Bain-therapiste


Nadat ik de voorbehandeling heb uitgespoeld, breng ik een beetje shampoo aan. Allereerst ben ik blij dat de shampoo in een handige tube zit, in plaats van die typische Kérastase shampoo-flessen, die ik niet echt handig in gebruik vind. Nu kan ik de gewenste hoeveelheid perfect doseren en een klein beetje is voldoende. De kapster die mij bij L'Oréal had behandeld, vertelde mij dat deze shampoo mild genoeg is voor dagelijks gebruik en dat zij eigenlijk altijd het haar er 2x mee wast. Dagelijks wassen vind ik niet nodig, maar ik probeer braaf mijn haar wel 2x te wassen. De 2e keer schuimt het nog royaler en na het uitspoelen voelt mijn haar nog steeds zacht aan. De shampoo ruikt best lekker, een beetje bloemig. Toch ruikt het niet natuurlijk, een beetje kunstmatig - maar lekker! De substantie is een semi-transparant wit.

Resistance Masque Thérapiste

Masque-therapiste


Ik kreeg dit masker toch mee, ondanks dat mijn haar fijn is en dit volgens de voorschriften niet nodig zou hebben. Ik ben er blij om, want mijn haar kon na de conditioner en shampoo echt nog wel wat gebruiken. Zonder dat ik dit masker gebruik, was mijn haar veel droger en stugger. Het masker maakte echt een verschil! Dikke, witte, boterachtige substantie, die je makkelijk in het haar kunt aanbrengen. Doordat mijn haar al gladder is door de voorbehandeling, kon ik het masker er makkelijk doorheen kammen zodat het spul goed verdeeld werd. Ik liet het steeds minstens 10 minuten intrekken. Na het uitspoelen voelde mijn haar superzacht. Misschien wat slapjes, maar liever dat dan droog & dor! Bovendien heb ik daar weer stylingproducten voor ...

Resistance Serum Thérapiste

serum-therapiste


Dit serum kun je voor het föhnen gebruiken en dan beschermt het je haar ook nog. Maar je mag het ook tussendoor op droog haar gebruiken. Het is een bijzonder product dat uit 2 delen bestaat; een verzorger op oliebasis en een créme die je haar sealt. Het zou je haar meteen gladder & glanzender moeten maken, punten afsluiten en verzorgen. Ik doe wat op mijn hand en meng de twee componenten met mijn vingers, waarna ik het verdeel over de punten van mijn haar. Lekker spul! Totaal niet vet, maar haalt meteen wel pluis weg en maakt afgebroken korte haartjes onzichtbaar. Superspul!

Conclusie

Ik heb een beetje mixed feelings over deze lijn. Mijn haar voelt zacht aan en omdat ik waarschijnlijk een speciaal geval ben, gebruik ik zowel de pre-conditioner als het masker. Alleen de voorbehandeling, zoals ze voorschrijven werkt op zich wel meteen na het wassen. Maar een dag later en m'n haar is slap en pluizig. Met het masker gaat het beter. Dat betekent wel 4 stappen dus moet er wel even de tijd voor nemen. Over de verpakking is nagedacht, die zijn praktisch maar verdienen geen plekje in het zicht. Maar goed, smaken verschillen. Het serum is mijn absolute favoriet. Dat maakt echt verschil. Ook het masker vind ik fijn. Met de shampoo ben ik na verloop van tijd minder gaan wassen omdat ik merkte dat mijn hoofdhuid geïrriteerd raakte. Maar ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat dit door de shampoo kwam (die trouwens wel sulfaten bevat), ik dacht dat het minder werd toen ik de shampoo minimaal en alleen op de punten gebruikte. Wat me wel zorgen baarde was de hoeveelheid haar in de afvoer van het bad. Ik had het idee dat dit door de massage kwam. Dat probleem werd iets minder toen ik de massage achterwege liet en vooral toen ik de voorbehandeling helemaal liet zitten. Toch klinkt het nu wat negatiever dan het is; na het föhnen zat mijn haar goed en zag mijn haar er ook veel glanzender uit. Alleen is het resultaat niet blijvend. Deze lijn werkt alleen voor mij als ik elke dag mijn haar zou wassen, de tweede dag gaat het heel slap zitten, welke combi ik ook gebruik. Toppers uit de lijn zijn voor mij het masker en het serum en dan met name het serum dat ik inmiddels te pas en te onpas gebruik. Het geeft meteen glans en haalt de pluis goed weg.