Home VRAAG: mijn blonde haar is geel/oranje geworden!
Stylist

VRAAG: mijn blonde haar is geel/oranje geworden!

Vraag: "Ik heb m'n haar lichtblond geverfd ... en nu is het helemaal geel/oranje geworden! Kan de kapper dit verhelpen? En kan ik dan ook meteen low-lights zetten of slaat het dan groen uit?"

We vroegen expert Marriët Gakes(Color Director van Salon B en B academy) om advies. Zij is een van onze experts die antwoord geven op jullie vragen over haar.


Blond haar kleuren is echt een vak apart zoals je helaas hebt ondervonden. Maar geen zorgen, het geel en oranje krijg je er zeker uit. Dit kan op twee manieren: of je gaat nóg een stuk lichter of juist een tint donkerder. Door je haar donkerder te verven, kun je de warmte er namelijk uit krijgen. Uit je verhaal maak ik op dat er ook nog wat oranje in je haar zit. Hierdoor is de kans dat je haar groen wordt, heel klein. Mocht je voor low lights willen gaan, houd er dan rekening mee dat je overige haar nog zichtbaar blijft, en dat er dus nog steeds geel / oranje haar te zien blijft….! Dit is dus niet per se de beste oplossing voor je color problem. Om je haarkleur helemaal weer in orde te krijgen, zou ik je willen adviseren om het door een professional te laten kleuren. Zelf zo’n correctie uitvoeren is niet echt aan te raden….