Home Advies bij gespleten punten
Stylist

Advies bij gespleten punten

Onlangs kreeg ik deze vraag voorgelegd van een lezer:

Ik krijg gespleten punten als mijn haar groeit. Komt dat door het verven?

How-Stop-Split-Ends"Ik heb al een aantal jaren last van hele droge gespleten punten. Ik heb zelf al aan veel kappers gevraagd wat daar de oorzaak van kan zijn.  Maar ik krijg steeds hetzelfde antwoord te horen dat het waarschijnlijk komt door het verven. Ik laat mijn haar 2 keer per jaar kleuren & knippen en om de paar maanden werk ik mijn uitgroei bij. Ik ken vrouwen genoeg die hun haar elke maand verven en ook geen last hebben van droge gespleten punten. Zelf heb ik al verschillende haarmaskers en shampoos gebruikt. 

Op dit moment gebruik ik "perfecte puntjes" van Andrélon. Dit helpt er helaas ook niet tegen. Ik zou dolgraag eens een duidelijke verklaring hebben wat er aan mijn haar mankeert. 2 jaar geleden liet ik mijn haar in bobline knippen voor stichting Haarwensen. Toen mijn haar langer werd kreeg ik toch weer droge punten. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen dit te verklaren."

Mijn advies

Ik geloof niet echt dat dit door het kleuren komt. Er zijn absoluut geen slechte producten meer op de markt maar ik geloof meer in een professioneel product. Als je een serieus probleem hebt met gespleten haarpunten vind ik dat je dit ook serieus moet oplossen. Wat ik je wil adviseren is de Extreme length van Redken, maar laat eerst je haar even goed “bijpunten” 

Daarna met name de Redken Extreme Length Sealer gebruiken! Waarom? Dit product gaat gespleten punten tegen en laat haar langer worden! Deze leave-in conditioner voor zwak en beschadigd haar is een van de nieuwe aanvullingen op de Redken Extreme lijn. Deze Sealer versterkt het haar met een 'seal' vanaf de wortels tot diep in de punten. Daarbij gaat het gespleten punten tegen én het zorgt dat je haar langer kan worden!

Combineer je de Redken Extreme Length Sealer met de Redken Extreme Shampoo en Primer? Dan helpt de Length Sealer de maximale lengte uit je haar te halen. En dat kan oplopen tot een haarlengte van maar liefst 15cm!

Föhngedrag ook van invloed

Ik weet niet wat je föhngedrag is en wat je verder met je haar doet. Een boblijn klinkt voor mij als toch iedere ochtend even föhnen of tangen! Gebruik dan een styling- of föhnproduct dat je haar beschermt tegen de hitte. Ik ben fan van de Redken Pillow Proof Express Treatment Primer.  Dit product beschermt het haar tegen extreme hitte van föhns en stijltangen, het verkort de föhntijd, het voedt en hydrateert.  De primer is voor geschikt voor dik haar. Gebruik de primer voor het föhnen en creëer een zijdezacht gevoel. Verleng het resultaat met de Pillow Proof Extender. Heb je dunner haar dan kan je de Redken Pillow Proof primer gebruiken. 

Eigenlijk geldt dit advies voor iedereen die het haar maar niet langer kan laten groeien, hopelijk hebben jullie er wat aan. Succes!