Home 8 dilemma's die je met je kapper kunt hebben
Haarpraat

8 dilemma's die je met je kapper kunt hebben

Heb jij wel eens een bijzondere ervaring of dilemma met een kapper gehad? Kappers zijn tenslotte ook mensen en ze komen in allerlei soorten. En jullie zijn best wel close, je kapper en jij. Tenslotte mag je kapper aan je haar zitten en bepaalt hij of zij hoe je er de komende tijd uit zult zien. Daardoor ontstaan er vaak speciale contacten, maar ook misverstanden en andere emoties. Herken jij jezelf in een van deze ervaringen van klanten?

Nummer-1

De collega-kapper

"In mijn salon heb ik altijd een vaste kapper. Maar toen hij een keer met vakantie was en ik door een collega werd geknipt, vond ik die eigenlijk veel beter. Nu wil ik liever bij die ander blijven, maar mijn kapper is weer terug en gaat ervan uit dat ik weer bij hem kom. Ik ben ben bijna geneigd nu maar helemaal niet meer naar die salon te gaan. Of zal ik gewoon eerlijk zijn met het risico mijn vaste kapper te kwetsen?"

Nummer-2

De verslaafde kapper

Sweeney-Todd

"Mijn beste haircut ooit was bij een hele hippe salon. Mijn kapper was duidelijk high, zijn handen trilden en hij was helemaal hyper. Niettemin was het resultaat geweldig. Nu twijfel ik of ik terug moet gaan. Het was een hele rare vogel, die helemaal in zijn eigen wereld zat. Maar knippen kan hij! Of was het een gelukstreffer en bezeert hij me de volgende keer. Kappers werken wel met scharen ... ik ben er nog niet uit!"

Nummer-3

De pillendokter

"Mijn leven ging niet geweldig en toen ik mijn kapper over mijn dip vertelde, gaf hij me een paar Xanax pillen om te kalmeren. Het ging echt niet goed met me en toen ik later toch naar de dokter ging en hierover vertelde, moest ik mijn dokter beloven nooit meer naar deze kapper te gaan!"

Nummer-4

De Knappe kapper

Hunk

"Mijn kapper was zo hot! En hetero, ja dat had ik wel uitgevonden. Hij was ook nog eens heel gezellig en zat volgens mij met me te flirten en kwam soms wel erg dicht bij me staan. In de spiegel zaten we alleen maar naar elkaar te kijken en ik kon hem niet meer uit mijn hoofd zetten. Op gegeven moment had ik een kaart over voor een feest en in een stoute bui appte ik of hij mee wilde. Hij reageerde niet eens en de volgende keer in de stoel was het zo oncomfortabel dat ik nooit meer ben teruggegaan!"

Nummer-5

De Stopwoord-kapper

"Ik had eens een kapper die achter elke zin "super' zei. In het begin viel het niet zo op, maar als je regelmatig gaat en ruim 2 uur in de stoel zit, wordt het echt irritant. "Wil je even je hoofd recht houden, SUPER!", "Ga je mee naar de wasbak, SUPER" en zo ging het maar door. Uiteindelijk ben ik om één woordje teveel van kapper veranderd."

Nummer-6

De Celebrity kapper

Blowdry

"Vroeger ging ik naar een hele fijne kapper, maar toen werd ze steeds bekender. Ze opende een nieuwe salon en haar prijzen gingen enorm omhoog. Ook werd ze steeds arroganter. De laatste keer dat ik kwam weigerde ze me vooraf te vertellen hoe duur een blowdry zou zijn. Maar goed, ik moest wel , want ik had een sollicitatiegesprek en wilde er goed uitzien. Toen ik moest afrekenen was het bedrag zo belachelijk hoog dat ik bijna flauwviel! En daar zijn onze wegen uiteen gegaan. Jammer, ze was geweldig, maar werd veel te bekend én te duur."

Nummer-7

De 'bedrogen' kapper

"Ik had een keer een prijs gewonnen en kon mijn haar laten kleuren bij een hele bekende kapper. Maar toen ik mijn eigen kapper vertelde dat ik daarom een keer zou overslaan, was ze helemaal niet blij voor me! Nadien praat ze nauwelijks meer met me en ik voel me alsof ik haar heb bedrogen, terwijl ik alleen maar eerlijk wilde zijn. Bovendien kan ik die andere kapper helemaal niet betalen, dus ze hoeft niet bang te zijn dat ik weg ga."

Nummer-8

De bevriende kapper

"Toen ik voor het eerst bij mijn kapper kwam, zag mijn haar er niet uit. Ze heeft me toen heel goed geholpen en ik was haar heel erg dankbaar. We raakten aan de praat en ik was blij toen ik haar een keer kon helpen en we werden vriendinnen. Vanaf dat moment was elke kappersafspraak een groot feest. Alleen merkte ik dat er steeds minder aandacht ging naar mijn haar, en het meer ging om het kletsen. Ze is nog steeds mijn vriendin, maar ik ben niet meer blij met haar als kapster. Hoe moet ik haar dat vertellen?"

Welke kapper heb jij? Op WieWatHaar vind je een kapsalon bij je in de buurt! Staat je kapper er niet bij? Geef het dan door op info@wiewathaar.nl