Home 5 VRAGEN AAN Kimm Koffijberg
Stylist

5 VRAGEN AAN Kimm Koffijberg

De salon Koffijberg Hairdressers in Amsterdam bestaat al bijna 44 jaar. Het avontuur begon ooit met vader Richard Koffijberg in een klein brugwachtershuisje, wat al snel te klein werd voor de groeiende clientèle. Nu is de salon van dochter Kimm gevestigd aan de Scheldestraat en nog steeds een begrip in Amsterdam.

1. Hoe lang sta jij inmiddels aan het roer van Koffijberg Hairdressers?

Ik werk al 22 jaar in de salon en ben er door de jaren heen steeds verder ingegroeid, tot het moment dat Richard er echt uitstapte. Hoewel, helemaal weg is hij niet hoor, we sparren nog vaak samen over de zaak.

2. Hoe zou je de salon omschrijven?

Wij staan voor hoge kwaliteit. Niet alleen op het gebied van knippen en kleuren, maar ook op het gebied van een heel goede communicatie. Dat is zeker zo belangrijk. Je moet weten wie er in je stoel zit, hoe diegene in het leven staat en wat hij of zij nodig heeft. Als je dat begrijpt, dan kan je de perfecte coupe en kleur aanmeten. We kijken dus echt wat bij iemand past.

Je moet weten wie er in je stoel zit, hoe diegene in het leven staat en wat hij of zij nodig heeft.

3. Welke rol speelt wellness -het thema van deze maand- in de salon?

We zijn een echte knip en kleur salon, maar we geven ook luxe behandelingen. We werken met een heel goed merk gericht op haar- en hoofdhuidproblemen. Met een ‘haarmicrometer’ kunnen we de conditie van haar- en hoofdhuid in beeld brengen. De klant kan meekijken op een IPad. Op die manier kunnen we een compleet advies geven. Dus bijvoorbeeld op het gebied van treatments.

4. Dus toch een stukje welness…

Ja, als je het zo bekijkt wel. We bieden treatments in een afgesloten ruimte in combinatie met massages. Sommige behandelingen gaan in combinatie met een airbrush om nog doelgerichter te werk te gaan. Luxe behandelingen, massagestoelen, maar geen tingelmuziekjes en geurkaarsen. 

Luxe behandelingen, massagestoelen, maar geen tingelmuziekjes en geurkaarsen.

5. Klinkt als een heerlijk ontspannings- en verwenmoment vol aandacht. Wat doen jullie op dit gebied nog meer?

Warme handdoeken om het hoofd leggen. Dat vinden de mensen heerlijk en het helpt tevens om behandelingen te intensiveren. Maar sommige klanten willen liever snel en praktisch, dat kan natuurlijk ook. We passen ons aan de verschillende wensen aan. Daarnaast schenken we verse munt- en gemberthee, hebben we lekkere koekjes en broodjes en liggen er mooie magazines. Voor veel mensen is het echt een moment voor jezelf. 

Foto's: Annick Meijer

Kimm is ook expert op WieWatHaar en geeft tips en adviezen!