Home 5 VRAGEN AAN Gea van Middendorp
Ondernemend

5 VRAGEN AAN Gea van Middendorp

Nadat ze 10 jaar samen met haar broer een eigen kapsalon in Leusden runde, besloot Gea dat het tijd werd voor iets anders. Ze ging in de buitendienst werken, omdat het haar leuk leek om vertegenwoordiger van een merk te worden. Inmiddels werkt ze nu sinds 5 jaar voor Solo Industries, leverancier van merken als Nook, N\O Creative Haircare, Be Hair, Funky en Gents.

Waarom ooit kapster geworden?

Dat is een gevoel, het leek me een heel mooi vak. Ik kom niet echt uit een kappersfamilie; mijn broer en ik werden kapper en dan heb ik nog een nicht die kapster is. Ondertussen ben ik al 30 jaar kapster en daar heb ik nooit spijt van gehad. Maar op gegeven moment leek het mij ook heel leuk om zelf kapsalons te bezoeken en andere kappers te begeleiden en te trainen.

Waarom gekozen voor Solo Industries?

Toen ik 6 jaar geleden zelf weer een salon begon, was ik op zoek naar een ander merk. Ik ging me ging oriënteren en SOLO kwam op mijn pad en toen ben ik overgestapt op hun producten. De prijs/kwaliteit klopte, het assortiment dat ze boden was goed en het familiegevoel van het bedrijf sprak me erg aan. Toen zij een half jaar later iemand zochten voor de buitendienst, ben ik dat eerst gaan combineren met mijn salon. Ik werkte met zzp’ers en dat ging prima.

Werken voor Solo beviel zo goed, dat ik eind 2021 besloot om met mijn salon te stoppen en 4 dagen per week voor ze aan de slag te gaan. Het is een heel fijn bedrijf om voor te werken. De mensen zijn leuk en iedereen is gelijk.

Solo Industries is een heel fijn bedrijf om voor te werken. De mensen zijn leuk en iedereen is gelijk.

Wat Solo ook bijzonder maakt is dat alle collega’s zowel een commerciële als technische achtergrond hebben. We bieden daarbij 24/7 technische ondersteuning via whatsapp, en uiteraard frequente begeleiding hierin in de salon of onze educatie ruimte. Ook kunnen we een stapje verder gaan in begeleiding als een salon op zoek is naar coaching op zakelijk niveau. We worden heel goed door Hein ondersteund hierin met zijn Boost Your Salon concept. Naast het leveren van producten doen we dus ons best om klanten zoveel mogelijk te begeleiden en ondersteunen op diverse vlakken.

Hoe is de samenwerking met de aangesloten kappers?

De samenwerking met de salons is heel fijn. Bijna iedereen die bij ons in de buitendienst werkt heeft een kappersachtergrond. Dat betekent dat we allemaal dezelfde taal spreken en dat wordt enorm gewaardeerd. Zowel op commercieel als op technisch vlak kunnen wij onze aangesloten kappers ondersteuning bieden. Dat betekent dat we zowel de ondernemer als het team kunnen helpen.

Mijn voordeel is dat ik een eigen salon heb gehad, dus ook op dat gebied kan ik andere kappers helpen met hun onderneming. En het feit dat ikzelf met de producten van Solo heb gewerkt maakt het makkelijker om mijn kennis over te dragen. Gemiddeld bezoeken wij een keer in de 8-12 weken onze klanten en dan vertellen we wat de nieuwe producten en trainingen zijn en vragen we natuurlijk waar de kappers tegenaan lopen en wat ze van ons nodig hebben.

De begeleiding is per salon verschillend en doen we altijd in overleg met de ondernemer. Dat kan heel breed zijn, soms draaien we zelfs een paar uur mee in de salon om te helpen op de werkvloer.

Welk merk is jouw favoriet en waarom?

Alle merken die we hebben vind ik heel goed. Als ik bij een nieuwe klant kom gaan we samen kijken wat bij die salon past. Dan kijk je naar de filosofie, het prijsniveau en de uitstraling, maar ook bijvoorbeeld naar de geur. Een merk moet toch bij de kapper passen en de keuze is heel persoonlijk. Gelukkig is bij ons alles ‘pick & mix’, dat betekent dat klanten hun eigen assortiment kunnen samenstellen.

Heb je nog een toekomstwens?

Op productniveau heb ik eigenlijk geen wensen, want we hebben echt alles. Zowel Nook en N\O Creative Haircare zijn heel vooruitstrevend, dus als er nieuwe innovaties zijn dan weet ik zeker dat zij die ook zullen hebben. Met N\O Creative Haircare willen we wat internationaler worden en ook dit jaar gaan we weer naar de CosmoProf in Bologna. Persoonlijk zou ik in de toekomst wel wat meer willen reizen als N\O daarin gaat groeien. Verder heb ik het echt heel erg naar mijn zin en heb ik nu geen wensen.