Home 5 VRAGEN AAN Fatos Sezgin
Stylist

5 VRAGEN AAN Fatos Sezgin

Fatos is al 14 jaar kapster en gespecialiseerd in het blonderen van donker haar met structuur. Haar grote droom was een eigen salon en 10 jaar geleden kwam die uit. Ze opende haar eigen salon – Studio FHS – in Amsterdam en staat inmiddels bekend om haar prachtige balayages en blonderingen. Ook heeft zij een aparte ruimte voor vrouwen met hoofdbedekking om ook deze doelgroep de luxe van een moderne kapsalon te kunnen bieden. Daarnaast is Fatos sinds 2021 Goldwell Artis en verzorgt zij eigen trainingsprogramma’s.

1. Hoe voelt het nu de kappers weer aan de slag mogen?

Ik sta te popelen! Het voelt weer een beetje als toen ik voor het eerst met mijn salon opende. Het voelt heel bevrijdend en onze klanten kunnen ook niet wachten. Hierdoor merk je hoe belangrijk ons vak is, wij dragen echt bij aan het welzijn van mensen.

2. Verwacht je veel extra kleurwensen?

Ja, tot mei zijn we al helemaal volgeboekt! Dat wordt dus flink blonderen. We doen heel veel blonderingen en balayages en deze behandelingen duren over het algemeen langer. We verwachten heel wat coronakapsels te zien en het gaat natuurlijk tijd kosten om daar weer mooi gekleurde coupes van te maken. We verkochten wel color kits tijdens de lockdown, maar dat was alleen om een uitgroei bij te werken. We hebben er heel veel zin in om onze klanten weer mooi te maken!

In plaats van alleen maar cool blond, gaan we dit seizoen ook veel warme tinten zien.

3. Wordt blonderen populair deze zomer?

Blond haar blijft toch de wens van heel veel vrouwen. Blond is en blijft in de mode en ook dit jaar zal dat zo zijn, vooral in het voorjaar en de zomer. In plaats van alleen maar cool blond, gaan we dit seizoen ook veel warme, zachte blondtinten zoals goud en brons zien. Er zal dus veel diversiteit zijn in blonde kleuren.

Voor vrouwen met donker haar is dat natuurlijk wel een grote overgang, maar als je het haar stapsgewijs lichter maakt kan de klant ook wennen. Want het is natuurlijk wel belangrijk dat het blonde haar goed aansluit bij de totale look.

Studio FHS - Amsterdam

4. Wat is zo bijzonder aan LightDimensions?

Het is een verbeterde versie van wat er al was. Het is veel krachtiger, slimmer en sneller geworden, waardoor kappers veel sneller kunnen werken. Bovendien biedt de Silk Lift nog meer verzorging. Door de nieuwe geïntegreerde BondPro+ technologie werken de producten niet alleen veel fijner voor de kappers, ook voor de klanten zijn de resultaten veel mooier. Dat komt o.a. door de verzorgende ingrediënten, waardoor het haar ook na het blonderen in topconditie blijft. Daarnaast vind ik het heel fijn dat de verpakkingen 97% recyclebaar zijn en dat er 80% minder plastic is gebruikt. Ik vind het milieu erg belangrijk en het is goed dat Goldwell hier aandacht aan besteed. Ik vind de LichtDimensions echt de fijnste blonderingen die ik ooit heb gebruikt.

Ik kan nu dankzij de vernieuwde Silk Lift LichtDimensions nu gemakkelijk in een keer 9 levels oplichten en dit bespaart mij veel tijd, vooral met donker haar. Ze hebben nu ook The Brightner Power Toning, hiermee kunnen wij nu voor elk klant een toner op maat maken met een inwerktijd van slechts 5 tot 20 minuten. Onze gasten vinden dat geweldig!

5. Hoe zorg je voor optimale haarconditie na het blonderen?

De LichtDimensions producten bevatten de BondPro+, die zorgt voor bescherming en versterking om gezond haar te kunnen waarborgen. Daarnaast bevatten de lotions en de serums zijdeproteïne en lipiden, die de beschadigingen opvullen. Blond haar moet je ook na de behandeling blijven verzorgen. Je moet de vochtbalans van je haar in stand houden. Professionele producten bevatten meer ingrediënten die je haar en hoofdhuid nodig hebben, daarom is het beter om deze producten te gebruiken. Na een ontkleuring adviseer ik mijn klanten ook altijd om een herstellend masker van Goldwell te gebruiken om hun haar te beschermen tegen hitte en om een hitteprotector gebruiken. Goldwell heeft daar een aantal goede producten voor, zodat het haar niet wordt verzwakt door het föhnen.

Goldwell denkt goed mee met haar klanten, zowel zakelijk als particulier en weet altijd waar behoefte aan is. Dat is zo fijn 😉