Home 5 VRAGEN AAN Esther Suikerbuyk
Stylist

5 VRAGEN AAN Esther Suikerbuyk

Als jong meisje droomde Esther er al van om hairstyliste te worden. Haar poppen en vriendinnetjes moesten het daardoor vaak ontgelden! Op haar 15e startte ze met de kappersopleiding en na 15 jaar werkervaring startte ze haar eigen salon Hair by Esther in Sprundel. Inmiddels is dat alweer 5 jaar geleden. Krullen heeft Esther zelf niet, maar haar passie voor krullend haar is er niet minder om!

1. Waarom heb je je gespecialiseerd in krullen?

Ik wilde mensen met krullend haar helpen om hun 'ontplofte' bos krullen weer in balans te brengen en daarnaast is een specialisatie ook een goede manier om je te onderscheiden. Na lang zoeken kwam ik bij Curls & More terecht. Daar heb ik de opleiding gevolgd. Wat mij aansprak is dat er volume en lucht geknipt wordt, zonder dat er een disconnectie ontstaat. Daarnaast leerde ik ook de theorie achter krullend haar en werd de CG methode besproken. Ik vind dat je krullend haar niet kunt knippen en verzorgen zonder dat de je de achtergrond van het haar weet.

Met heel veel waardevolle informatie over de CG methode en de CC1 krulknip techniek ging ik naar huis. Ik had er zo’n zin in om aan de slag te gaan en het geleerde in de praktijk te brengen! Na een aantal weken getraind te hebben voor de CC1 krulknip techniek, behaalde ik mijn certificaat. Ik herinner me nog goed hoe trots ik was. Door mond tot mond reclame ging het heel hard. Na een jaar werd het zo druk, dat ik al kon uitbreiden. Dit was echt geweldig en ik sta tot op de dag van vandaag nog steeds iedere dag met veel passie de mooiste krullen te toveren in mijn mooie salon.

2. Welk soort klanten behandel je?

Nadat ik de CC1 level I (vochtig krullend haar knippen) had behaald wilde ik mij verder ontwikkelen. Curls & More had inmiddels ook level II gelanceerd (droge krulknip techniek) en ook deze heb ik met vlag en wimpel behaald. Zo kan ik iedere krul herkennen, analyseren en de juiste techniek en verzorging voor de krulklant bepalen. Nu kan ik elke krulklant verwelkomen, van een type 2 (wavy curl) tot type 4 (kinky coily curl). 

Vocht, voeding en verzorging zijn key voor krullend haar 

3. Waarom de CG methode?

Deze methode werkt echt voor krullend haar! Dit haartype heeft nu eenmaal een andere structuur. Het is poreuzer, waardoor het gaat pluizen. Door o.a. sulfaten, siliconen, parabenen, zware oliën en bepaalde alcohol bevattende ingrediënten te vermijden zie je krullend haar direct weer opfleuren. Vocht, voeding en verzorging zijn key voor krullend haar. 

Voor je begint met de CG methode is het belangrijk om eerst te kijken wat de haareigenschappen zijn en van daaruit ga je het haar pas behandelen. Ik start meestal met een detox behandeling (final wash). Dit is belangrijk om build-up uit het haar te verwijderen, zodat je kunt starten met schoon haar. Build-up ontstaat door o.a. het gebruik van siliconen, talg opbouw, vettige oliën en eigen hoofdvuil.

4. Waar moet je extra op letten bij krullen?

Het is belangrijk om te starten met een intake gesprek. Zo weet je wat de wens van de klant is en waar ze tegenaan loopt. Vervolgens maak ik samen met de klant een plan van aanpak. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar het krultype van de klant, hoe de porositeit en haardichtheid is en vanuit daar ga ik starten met een passend model.

5. Welke producten adviseer je altijd?

In mijn salon werk ik met CG-proof producten voor krullend haar van Curls Control. Het is een compacte lijn, die geschikt is voor alle krultypen. Met slechts 4 producten kun je alle krullies naar wens behandelen en dat wordt als erg prettig ervaren door mijn krulklanten. Deze producten zijn professionele kappersproducten, voorzien van hoogwaardige ingrediënten waar krullen gelukkig van worden en ik dus ook. 

Nog een fijne bijkomstigheid is dat bij de producten van Curls Control het motto geldt: less is more. Ze zijn super geconcentreerd en daardoor zuinig in gebruik. Het voldoet aan de strenge Europese richtlijnen, geproduceerd in Nederland en België. De tubes zijn vervaardigd van suikerriet en recyclebaar, wat weer goed is voor ons milieu. Want laten we eerlijk zijn, ook hier moeten we ons terdege van bewust zijn!