Home 15 x Q&A met Hannelore Schellevis
Stylist

15 x Q&A met Hannelore Schellevis

Hannelore Schellevis is eigenaresse van 5 AMI-salons (Epe, Vaassen, Heerde en 2x Zwolle). Inmiddels is ze al 25 jaar werkzaam in het kappersvak. Sinds 8 jaar is ze ondernemer en heeft ze eigen salons.

1. PASSIE

Mijn passie is haar! Met haar kun je kleine kunstwerkjes maken, je kunt er zoveel mee. Het is een heel veelzijdig materiaal. En je kunt er mensen heel blij mee maken. Daarnaast zijn het ondernemen en leidinggeven ook echt mijn passie. Met de groei van mijn bedrijf ben ik steeds minder gaan knippen en meer gaan coachen en daar haal ik veel plezier uit.

Met haar kun je kleine kunstwerkjes maken, het is zo veelzijdig

2. ADVIES

hannelore-schellevis-02

Als je goed luistert naar mensen en kijkt naar wat bij ze past, dan kun je echt het ‘wow-effect’ teweeg brengen. Daar krijg je als kapper echt energie van. Het advies is vooral gericht om het mooiste uit iemands kapsel te halen, waarbij je aan de ene kant kijkt naar wat de klant mooi vindt en aan de andere kant naar wat bij die klant past. Om dat te bereiken pas je dan je eigen kennis toe en samen kom je dan tot het beste resultaat. Veel klanten laten ook plaatjes op hun telefoon zien en dat kun je dan als uitgangspunt gebruiken. Bij alle behandelingen die verder gaan dan knippen, geven we een prijsopgave vooraf, tenzij het een terugkerende klant is die weet wat het gaat kosten. Zo weet de klant altijd waar hij of zij aan toe is.

3. STIJLICOON

Ik bewonder de kapper Trevor Sorbie heel erg omdat hij hele creatieve dingen bedenkt die zo simpel lijken, dat je denkt: ik had het zelf kunnen verzinnen. Maar dat is juist zijn kracht, want dat is niet gebeurd want je ben Trevor Sorbie niet! Daarnaast is Yolly ten Koppel ook een voorbeeld voor mij sinds ik als leerling in het kappersvak zat. Zij is een heel leuk, creatief mens en ze inspireert me!

4. WAAROM KAPPERSVAK?

Ik wilde als klein meisje al kapster worden. En dat terwijl we thuis nooit naar de kapper gingen, mijn moeder knipte mijn haar zelf. Maar ik heb het altijd gewild en ben meteen na school met de kappersopleiding begonnen. Ik heb nooit getwijfeld en ook nooit spijt gehad. Later heb ik ook visagie erbij gedaan omdat het me heel leuk leek om fotoshoots te doen. Maar uiteindelijk hadden leidinggeven, trainen & coachen en het omgaan met mensen mijn grootste interesse. Vandaar dat ik nu 5 eigen salons heb. Inmiddels werk ik alweer 8 jaar als franchisenemer bij AMI Kappers.

5. WAAROM AMI?

hannelore-schellevis-03

Het mooie van AMI Kappers is dat kappers zich binnen het bedrijf echt kunnen ontwikkelen. Er zijn zoveel groeimogelijkheden, je kunt zelf trainingen gaan geven of franchisenemer worden. Ik ben ooit begonnen als bedrijfsleidster en het viel me al snel op hoe goed er in de teams werd samengewerkt. De manier waarop klanten werden benaderd sprak me aan en ook de doorgroeimogelijkheden en de trainingen die werden aangeboden. Ik voelde me er echt thuis en daarom ben ik ook zo lang blijven hangen.

Franchisen bij AMI zie ik als een goede samenwerking waarbij je je eigen talenten kunt inzetten en gebruik kan maken van hun sterke kanten. Zo sta je als ondernemer heel sterk. Ook met financieringen regelen gaat het een stuk makkelijker als je een organisatie als deze achter je hebt staan. Ik zie het alleen maar als een win-win situatie. Ik ben heel zelfstandig en vind het fijn dat ik zo vrij word gelaten. Maar iemand die meer hulp nodig heeft, krijgt die ook.

6. FAVORIET PRODUCT

De Salt van IVY, dat is een beachspray. Als je kort haar hebt, geeft dit veel stevigheid en volume en als je krullen hebt kun je het goed kneden voor een stevige krul. Het is makkelijk aan te brengen, ruikt lekker. Het is een heel fijn en veelzijdig product.

7. KLEUREN OF KNIPPEN?

Moeilijke vraag. Knippen is heel erg belangrijk voor de vorm van een kapsel. Maar een kleurtje maakt het wel helemaal af. De basis is het knippen, maar met kleur wordt het veel mooier. De combinatie is het allermooiste.

Het is zo zonde als je gekleurd haar niet goed verzorgt!

8. NOOIT DOEN MET JE HAAR

Je haar kleuren en het dan niet verzorgen. Dat vind ik zo zonde! Want als je het haar goed verzorgt, blijft het mooi en sterk en kun je er veel meer mee doen.

9. WAAROM ALTIJD NAAR DE KAPPER?

hannelore-schellevis-01

De kapper heeft heel veel kennis over kleur en techniek en wat mooi bij iemand past. Dat is een hele andere beleving dan dat je er zelf maar een kleurtje overheen gooit en hoopt dat het wordt wat je had verwacht. Als het dan wel mis gaat, zie je ook hoe ongelukkig mensen daarvan kunnen worden. Dat is zo jammer en had voorkomen kunnen worden door meteen naar de kapper te gaan.

10. GROOTSTE UITDAGING VOOR HET VAK

Klanten wisselen vaker dan vroeger. Mensen kijken meer rond en daarom moet je als salon echt meerwaarde bieden om mensen te binden. Ik vind dat AMI Kappers daar heel goed over nadenkt. De klant krijgt altijd persoonlijk advies en we hebben daarnaast een beautykaart waarmee klanten punten kunnen sparen en er zijn vaak aanbiedingen.

11. TIJD VOOR ANDERE DINGEN?

Werk en gezin staan op een gedeelde 1e plek. Ik heb twee dochters van 6 en 9 en daar breng ik graag tijd mee door. Gelukkig ben ik wel wat flexibeler in mijn tijd omdat ik niet meer vast in de salon sta. Verder probeer ik mijn vrienden te zien, dat vind ik ook heel belangrijk. En ik heb thuis een groentetuin en kippen, ik vind het heerlijk om daar ook mee bezig te zijn. Ik hoef me dus niet te vervelen!

12. LEUKE TENTJES

In Wenum Wiesel zit een leuk restaurantje De Hamer en in Epe zit Cornelis, dat zijn hele gezellige plekken om wat te gaan eten. In Teugen heb je dan nog De Hangar waar ik graag afspreek.

13. FAVORIETE STAD

Parijs. Vroeger toen mijn schoonouders nog een optiekzaak hadden, gingen ze altijd naar de beurs in Parijs en dan mochten mijn vriend en ik mee. Daarna zijn we zelf nog een aantal keer terug geweest en als je zo’n stad dan beter leert kennen, trekt het ook meer om terug te komen.

14. WAARDEERT

Mijn partner Arno heeft me altijd heel erg gesteund bij mijn keuzes. En zijn ouders hebben ons heel erg geholpen. Zij zijn zelf ook ondernemer geweest en hebben altijd in me geloofd en me geadviseerd. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Als ik iets anders zou gaan doen, zou ik toch weer een eigen onderneming starten

15. OOIT NOG DOEN

Als ik iets heel anders zou gaan doen, zou ik toch weer een eigen onderneming starten. Dat zit echt in mijn bloed. Ik ben momenteel heel gelukkig met wat ik doe, maar weet dat ik ook nog een heel werkend leven voor me heb. Dus wie weet wat de toekomst nog gaat brengen!


AMI Kappers

Al bijna 50 jaar staat AMI Kappers voor inspirerend haaradvies in een prettige omgeving. In de stoel bij onze vakmensen wordt met je meegedacht, naar je geluisterd en een coupe gecreëerd die echt bij je past. AMI Kappers telt ruim 80 salons in Nederland. Je vindt dus altijd een salon bij jou in de buurt. Daarnaast heeft AMI Kappers een eigen haarmodelijn, een eigen professionele haarverzorgingslijn IVY Hair Care, een webshop én een eigen AMI Academie, waar de haarstylisten getraind worden.

Dus zoek je een vertrouwde plek waar je met een goed gevoel in de stoel kunt kruipen bij één van de haarspecialisten? Dan ben je bij AMI Kappers aan het goede adres. Met of zonder afspraak, altijd bereikbaar!