Home 1 rugzak, 12 landen: wij gaan op wereldreis!
BEWUSTWORDING

1 rugzak, 12 landen: wij gaan op wereldreis!

Morgen is het zover – dan ga ik naar de andere kant van de wereld en reis ik (22) daar rond voor ongeveer 8 maanden. Een heuse wereldreis, samen met mijn vriend (23). Al een aantal jaar dwaalt dit idee door onze gedachten, en vorig jaar hebben we eindelijk besloten het werkelijkheid te maken.

De afgelopen vijf jaar reizen we al samen rond en zijn we met zijn tweeën in wel 30 landen geweest. Van Amerika en Cuba tot Rusland en Vietnam, niets is ons te gek; we’ve been there. Toen we in 2018 Vietnam bezochten, wat bovendien onze eerste keer in Azië was, waren we compleet verliefd. Daar wilde we nog een keer heen, maar we wilde meer zien van de wereld. En zo hebben we besloten allebei minimaal tienduizend euro bij elkaar te sparen en daarmee zo lang mogelijk weg te blijven.

Het plan op dit moment is om ongeveer 12 landen bezoeken. Als het volgens plan loopt, zijn dit de landen in volgorde: India, Nepal, Myanmar, Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Maleisië, Indonesië, Sri Lanka, Bangladesh en misschíén Oekraïne of Egypte. Fun fact: we nemen met zijn tweeën maar 1 tas mee!

Dit grote avontuur gaat van start op 4 maart. Ik zal regelmatig een nieuwe blog posten. Mijn vriend en ik zijn super avontuurlijk en zijn dus van plan enorm veel plekken te bezoeken. Ik ga niet alleen cultuur snuiven en locals leren kennen, maar ook meer proberen te ontdekken over Aziatische beauty, verschillende levensstijlen en mindsets. Ben je benieuwd naar onze reis of wil je meer weten over de landen die we gaan bezoeken? Follow along!

Helaas zijn door de Covid-19 de plannen wat in de war gelopen en zaten ze weken vast Thailand..