Home Wat zijn de beste beauty picks voor dit najaar?
Editor's picks

Wat zijn de beste beauty picks voor dit najaar?

De vakantie is (voor de meesten) weer voorbij en terug naar het 'gewone' leven. Het is alweer september en de dagen zullen weer wat korter worden en de zon wat schaarser. Ons thema is deze maand BEAUTY PICKS en we doken in de musthaves van dit seizoen.

Dag pigmentplekjes

Na de zomer is de kans groot dat je toch weer iets te lang in de zon hebt gelegen met vervelende pigmentvlekjes tot gevolg. Zijn ze ernstig, dan zit er niets anders op dan ze te laten weg laseren bij een gespecialiseerde salon. Heb je een paar hele lichte plekjes? Dan kan een zogenaamd skin brightener, die je op de huid aanbrengt ook goed helpen.

Ingrediënten die de huid oplichten zijn o.a.:

  1. Hydroquinone
  2. Kojic acid
  3. Vitamine C
  4. Vitamin E (vooral krachtig in combinatie met Vitamine C)
  5. Azelaic Acid
  6. Arbutin
  7. Niacinamide
  8. Zoethoutextract

Let ook op dat de gewenste ingrediënten in een hoge dosering aanwezig zijn, anders hebben deze crèmes weinig zin.

Extra hydratatie

Zonnestralen kunnen de huid behoorlijk uitdrogen, dat weet iedereen. Als je deze zomer veel in de zon hebt gelegen, dan kan je huid wel een oppepper gebruiken. Boek een facial bij de schoonheidssalon en gun je huid ook thuis af en toe een extra booster. Bijvoorbeeld in de vorm van een gezichtsolie, die je 's nachts onder je gewone verzorging aanbrengt. Of investeer in een intensief vochtherstellend masker. Lekker, even een momentje voor jezelf. Ogen dicht en laat het masker haar werk maar doen!

Langer je kleurtje behouden

In september heb je waarschijnlijk nog wel een lekker kleurtje en het liefst wil je dat ook zo houden! Er bestaan van die handige 'self tanning' druppels die je toevoegt aan je gewone dagcrème, waardoor je een subtiel tintje krijgt. Hoe meer druppels, hoe donkerder je kleur. Houd het vooral subtiel, zodat je langer je mooie kleur kunt behouden. Natuurlijk zijn er ook veel gewone zelfbruiners op de markt voor je gezicht. Maar het voordeel van deze drops is dat ze zo'n subtiel effect geven.

En dan je haar ...

Ja, ook je haar heeft waarschijnlijk toch iets te lijden gehad onder da zon. Allereerst is het altijd slim om snel een afspraak met je kapper te maken voor een nieuwe haarkleur. Tenzij je haar zo beschadigd is door de zon, is dit de ideale tijd om samen met je kapper te kijken wat jouw najaarslook gaat worden. Door de haarkleuring gaat het haar meestal ook weer wat meer glanzen. Bovendien kunnen dan meteen die droge puntjes eraf en kun je jouw kapper vragen welke producten geschikt zijn voor jouw haar. Investeer in ieder geval in een fijne shampoo en conditioner, eventueel een haarmasker en een haarolie voor de droge puntjes.

Kijk ook op Pinterest voor meer inspiratie