Home Flawless, bestaat dat eigenlijk wel?
Editor's picks

Flawless, bestaat dat eigenlijk wel?

Ons thema deze maand is FLAWLESS VIBES, maar wat versta je daaronder? Je hoort deze termen vaak bij make-up producten. Zoals een foundation voor een 'flawless complexion'. Maar niets is ooit helemaal flawless en je zou je ook kunnen afvragen of dat wel een gewenst streven is.

Allemaal hetzelfde?

Tegenwoordig hebben alle kinderen dezelfde rechte tanden, dankzij hun eerdere beugels. Veel vrouwen zie je met dezelfde gestroomlijnde 'Kim Kardashian' wenkbrauwen lopen en vaak gaan die gepaard met hetzelfde pruilende mondje. Maar schoonheidsidealen zijn steeds in beweging en wat we nu mooi vinden, kunnen we over een paar jaar verafschuwen. Wat is flawless? Letterlijk vertaald betekent het 'vlekkeloos'. Maar een gezicht zonder enig vlekje, een kapsel waar elk haartje op zijn plek zit, is eigenlijk helemaal niet aantrekkelijk.

The perfect imperfection

Met FLAWLESS VIBES bedoelen we juist dat je jezelf moet omarmen en accepteren. Een moedervlekje of sproetjes geven juist karakter aan iemands gezicht. Een spleetje tussen je voortanden? Juist leuk! Een vrouw is meestal veel aantrekkelijker met een kapsel, waar een paar plukjes los hangen. In Japan omarmen ze dit principe onder de naam 'wabi-sabi'. Dat wil zeggen, de schoonheid van de imperfectie. Die ene, bijna afgedragen trui, waar je je zo lekker in voelt. Een lachrimpeltje in een gezicht. Het gaat om de dingen die mooier zijn geworden door slijtage of ouderdom.

Blijf vooral jezelf!

Dus laat je niet imponeren door de schijnbaar 'perfecte' plaatjes op Instagram en blijf dicht bij jezelf. Omarm jouw 'vlekjes' en dingen die je minder perfect vindt aan jezelf. Er is maar één jij en die verdient het om van gehouden te worden, in de eerste plaats door jezelf!

Kijk ook op Pinterest voor meer inspiratie