Home Mooi van binnen & van buiten: Knippen voor Oekraïne
BEWUSTWORDING

Mooi van binnen & van buiten: Knippen voor Oekraïne

Zet zaterdag 16 juli in je agenda! Want op die dag organiseren de Nederlandse kappers een fantastische actie voor de kinderen in Oekraïne.

Op zaterdag 16 juli wordt met de actie Knippen voor Oekraïne geld opgehaald voor de stichting Save the Children.  Deze actie is een samenwerking van professionele kappersmerken, de  Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO) en de Nederlandse Cosmetica Vereniging (NCV). Kapper en hun klanten kunnen meedoen en hebben daar waarschijnlijk al bericht over ontvangen. Dus vraag jouw kapper naar deze actie en hoe jij hieraan kunt bijdragen!

Of kinderen nu binnen Oekraïne op de vlucht zijn of de grens over gestoken zijn, kinderen op de vlucht lopen een groot risico om slachtoffer te worden van honger, ziekte, mensenhandel en misbruik.

Pim Kraan, directeur Save the Children

Groot hart 

Kappers hebben een groot hart, zijn maatschappelijk erg betrokken en willen altijd graag hun steentje bijdragen. Dat blijkt wel uit de vele acties die kappers en kappersmerken al individueel voor Oekraïne hebben opgezet. Maar de oorlog is nog lang niet voorbij en er is nog steeds heel veel hulp nodig.  

Kappers kunnen op allerlei manieren hun bijdrage leveren aan deze actiedag. Zo kunnen ze aandacht vragen voor deze actie via hun social media kanalen, hun klanten oproepen om op zaterdag 16 juli een donatie te doen in hun salon of bijvoorbeeld (een gedeelte van) de dagomzet te doneren voor dit goede doel.