Home Ja, JIJ bent MOOI!
BEWUSTWORDING

Ja, JIJ bent MOOI!

Hallo lieve Beauty’s, het is een grote eer om hier iedere maand mijn visie en ervaringen te delen over Beauty. Een onderwerp dat wellicht van groot belang is in jouw dagelijkse leven. We spenderen elke dag veel tijd aan social media, een inspiratiebron voor velen op gebied van beauty. Het aantal volgers, likes of views die je krijgt per post lijken wel de hele (business-) wereld over te nemen. Maar bepaalt dit nu ook hoe jij over jezelf denkt?

When Inner Beauty breaks out

7 jaar geleden begon ik mijn eigen platform Lucien Beijerinck waarin al mijn werkzaamheden samen komen. Ik zie mijzelf als Mr Beauty motivator en vertaal dit in het presenteren, educatie geven aan professionals en de eindconsument helpen wijzer te maken in haar of zijn Beautyregime. Ik heb als groot overkoepelend doel om de onzekerheid -die mensen voelen over hun kwaliteiten of zelfbeeld-, om te buigen naar iets positiefs. Het effect van uiterlijk heeft mij altijd gefascineerd en ik ben dankbaar om mijn talenten en kwaliteiten hierbij te benutten. Mijn motto is dan ook: #WHENINNERBEAUTYBREAKSOUT

Verdrietig

Wellicht herken je deze situatie: “Hey! Wat zie jij er goed uit!” Vervolgens wordt er geantwoord met: “Oh nee helemaal niet! Mijn haar zit afschuwelijk, ik ben wat kilo’s aangekomen en ik voel me onwijs moe!” En wat ik zag was een mooi verzorgde vrouw, met prachtige ogen en een heel leuk karakter…  Zo’n gesprek waarin de ander zichzelf naar beneden haalt maakt mij altijd zeer verdrietig. Waarom een compliment zo klein maken door het te overladen met negatieve uitspraken?  

Het kijken naar hetgeen wat je niet mooi of zelfs verkeerd vindt aan jezelf, is ook te verklaren. Het is ons simpelweg niet geleerd om dingen positief te benaderen. Zo kregen wij op school niet te horen hoeveel vragen er goed waren beantwoord, maar juist hoeveel fout. En dit allemaal benadrukt met een rode pen!

Power of Beauty

Daarom heb ik voor jullie allemaal een opdracht genaamd de Power of Beauty!  Wat vind je mooi aan je uiterlijk? Waar ben je goed in? Waar ben je trots op? Benoem minstens 5 punten per bovenstaande vragen. Het geeft niks als je er even goed over na moet denken. Lees vervolgens jouw punten keer op keer door en leg het ergens waar je er dagelijks mee in aanraking komt. Begin dan vervolgens met dit te geloven. Geloof in jezelf en hoe mooi je bent! En ik zou het geweldig vinden om jullie ervaringen hierover te horen!

Beauty is voor mij hetzelfde als Power, kracht uitstralen! Durf te experimenteren met je uiterlijk en haal inspiratie uit alles om je heen. Laat dit zien in je kleding, haar en make up.  

En kijk eens hoe mooi je bent!

Meer lezen van en over Lucien? Klik hier

Tekst: Lucien Beijerinck