Home Deze apps helpen je bij het maken van duurzame keuzes
SUSTAINABLE BEAUTY

Deze apps helpen je bij het maken van duurzame keuzes

Het aanbod in de winkels is enorm en nu steeds meer mensen bewust worden van wat ze kopen, pikt de commercie dit weer op om er een slim verdienmodel van te maken. Labels als 'eco' en 'green' vliegen je om de oren en vaak ziet de welwillende consument door de bomen het bos niet meer. Want welk label kun je nu wel vertrouwen en waar kun je die duurzame producten dan kopen?

Gelukkig zijn er een aantal handige apps die je helpen bij het maken van een duurzame en bewuste keuze. Wij maakten een selectie:

Eerlijk winkelen

Wil je alleen spullen kopen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu? De Eerlijk Winkelen app wijst je de weg naar winkels die fair trade, biologische of tweedehands producten verkopen, van cosmetica tot kleding. De zoekfunctie en de mogelijkheid om te filteren op categorie, maken het eerlijk winkelen nu extra makkelijk!

Download voor Android | Download voor iPhone

Beat the Microbead

Wil je niet meer meedoen aan de plastic verontreiniging van onze wateren en oceanen? Koop dan geen cosmetica met microbeads (kleine plastic bolletjes) meer. Stichting Noordzee heeft samen met de Plastic Soup Foundation een app ontwikkeld waarmee je kunt checken of een product micro plastics bevat door simpelweg de barcode van een product te scannen.

Download voor Android | Download voor iPhone

Keurmerkenwijzer

Al die keurmerken zijn maar verwarrend en hoe weet je of een keurmerk betrouwbaar is? door de bomen het bos niet meer? Milieu Centraal heeft een app ontwikkeld met alle keurmerken. Daarnaast onderzochten ze van elk keurmerk in hoeverre het let op milieu-, dierenwelzijns- en sociale aspecten, en hoe de controle plaatsvindt.

Download voor Android | Download voor iPhone

Buycott

Wil je liever geen bedrijven of landen meer steunen die je niet ethisch vindt? Dat kan bijvoorbeeld door hun producten of diensten niet meer af te nemen. Met deze app zoek je eerst op wat je per se NIET meer wilt en vervolgens kun je het product scannen om te zien of het aan jouw ethische eisen voldoet. Zo kun je als het ware stemmen met je portemonnee.

Download voor Android | Download voor iPhone

Think dirty

Wil je geen schadelijke stoffen meer op je huid of haar smeren? Dan is deze app heel handig; je scant een product en krijgt dan te zien welke ingrediënten mogelijk schadelijk voor jou en voor het milieu zijn. Dat maakt het wel heel makkelijk om lief zijn voor je omgeving én voor jezelf!

Download voor Android | Download voor iPhone

CosmEthics

Dit is een soortgelijke Europese versie van de Think Dirty app. Je kunt een product scannen en krijgt te zien welke stoffen schadelijk zijn en bovendien krijg je een alternatief voorgeschoteld. Wel zo makkelijk!

Download voor Android | Download voor iPhone

Weet jij nog een handige app die helpt bij een duurzame levensstijl?

Beeld cover: CosmEthics