Home Backstage = Onstage | Icons of the Industry 2017
Hair update

Backstage = Onstage | Icons of the Industry 2017

Afgelopen zondag was ik bij een grote hairshow in de Kromhouthallen in Amsterdam. Elk jaar presenteert Wella Professional de 'Icons of the Industry' shows, samen met de awarduitreiking van hun beste color specialist en hairstylist (Color Vision en Creative Vision).

Niemand minder dan Hairdresser of the Year, Mark van Westerop (Pro Solo, Alkmaar), Belgisch toptalent Corado Natola, LaToya Velberg (Mogeen, Amsterdam) en Shay Dempsey van Sebastian Professional waren aanwezig om hun haarcreaties te tonen aan ruim 1000 enthousiaste Wella kappers en pers.

Icons-of-the-industry

Ik was al vroeg aanwezig om deze haarkunstenaars ook backstage gade te slaan en hebt genoten! Dat moest ook wel, want anders zou het een lange zit zijn. In totaal waren er 5 shows, een lust voor het oog van alle hairlovers. Kijken jullie mee naar mijn fotoverslag en video?

Sebastian Professional

Icons-sebastian

Bij Sebastian hebben ze onlangs een nieuwe productlijn gelanceerd, Twisted - speciaal voor krullend haar. Vandaar dat we veel krullenkopjes voorbij zagen komen op de catwalk.

Corado Natola - België

Icons-Natola-Corado

Icons-Natola-Corado2

Statement looks met - gelukkig! - veel black hair. Fijn dat daar steeds meer aandacht voor komt. Diversity Rules!

System Proefssional

Icons-Ed-system

Ed Noijons van salon Pro Solo in Alkmaar is educator van dit unieke kappersmerk, dat uitblinkt in gepersonaliseerd advies. Ik denk dat deze show iedereen bij zal blijven, niet in de laatste plaats dankzij een spetterent optreden van Saxofoniste Candy Dulfer!

Wella Professionals

Icons-wella

Meisjes met rode haren in allerlei kleurschakeringen en variaties. De intense kleuren staken mooi af tegen de simpele witte gewaden die de modellen droegen. Ook hier waren veel krullen te zien.

Infinity #2 van Mark van Westerop

Icons-infinity1

Icons-infinity2

Niet voor niets is Mark van Westerop Hairdresser of the Year 2017 geworden. Hij maakte indruk met een artistieke show, die een vervolg was van de show van vorig jaar. Dit jaar was meer kleur & haarkunst te zien en hoe! Prachtige kleuren, die ondanks de verschillende tinten, toch een geheel vormden doordat ze zo mooi in elkaar overliepen. Het klopte gewoon en was heel mooi om te zien. Om nog extra te benadrukken dat kleur een belangrijk element was van de show, liep een model met lange blonde haren op de catwalk, die gedoopt werden in blauwe verf. Na afloop liet de haarkunstenaar zich omhelzen door deze gigantische levende 'kleurkwast'.

GHD

Icons-ghd

Het moederbedrijf van Wella, Coty, heeft ook haartoolmerk GHD gekocht en daarom mocht deze show dit jaar niet ontbreken. Blonde meisjes werden on stage gestyled door de verschillende tools.