Home Zomertrends voor mannen: meer lengtes met een natuurlijke valling en veel textuur
Get instyle

Zomertrends voor mannen: meer lengtes met een natuurlijke valling en veel textuur

Romano Katabaloeboeng (26), of liever gezegd Barber Ro, is de 7e generatie uit een kappersfamilie, zit zelf al 10 jaar in ‘het vak’ en is inmiddels eigenaar van ‘Barber Ro’.
Hij heeft net zijn nieuwe barbershop geopend in Apeldoorn en draait volop. Zijn salon omschrijft hij als een moderne barbershop met een urban-achtige sfeer, waar de traditie van het klassieke vak wordt geëerd. “We zijn een moderne barbershop waar we volledig bezig zijn met trends en creativiteit” Zijn doelgroep: mannen die op een bewuste manier bezig zijn met hun uiterlijke verzorging.

Welke zomertrends signaleer jij?

We hebben afscheid genomen van de hele strakke kapsels. Bij mannen is de mode meestal vrij stabiel, we hebben bijvoorbeeld vrij lang die zijscheidingen gezien omdat mannen het moeilijker vinden om te veranderen, het was vertrouwd. Nu zien we dat er veel meer met lengtes wordt gedaan. Dit heeft de lockdown versterkt. Het gaat veel meer om natuurlijke valling en mooie texturen in het haar. Dat zet zeker door deze zomer. Je ziet dus enerzijds de door de lockdown uitgegroeide kapsels die juist door het iets bij te knippen heel mooi vallen, maar aan de andere kant heb je nog steeds de korte kapsels die het zomers altijd goed blijven doen. Mannen die een ‘onderhoudsvrij’ zomerkapsel willen. Zo kort mogelijk, vooral mensen met dik haar kiezen daar graag voor omdat het wat koeler is. Korte lengtes met veel structuur, naar voren gedragen en met een strakke contour blijft het ook goed doen deze zomer. Dit komt uit de hiphop wereld en blijft nog wel even. Maar de echt strak gestylde kapsels met een strakke scheiding of glad naar achter zijn echt wel geweest. 

Hair: Olga García @ Olga García Estilistas
Photo: David Arnal
Hair: Paco López @ The Barber Shop by Paco López
Photo: David Arnal

Hair: Paco López @ The Barber Shop by Paco López
Photo: David Arnal
Coiffure Award 2020 | Haar: Romano Katabaloeboeng | Fotografie: Ivo de Kok
Visagie: Natasja Diks | Styling: Felicia Katabaloeboeng

Hoe staat het met de baard?

De baarden zijn stabiel. Je had een tijd, een paar jaar geleden, dat iedereen ineens zijn baard liet staan, maar dat is niet meer. Niet meer van die heel volle lange baarden, maar meer kortere baarden met een overgang van heel kort naar iets langer.

Hoe kunnen mannen hun haar in de zomer het best verzorgen?

Ook al wordt het haar wat langer, het is wel belangrijk om naar de kapper te blijven gaan, want het haar moet wel mooi vallen. Door het bijvoorbeeld te snijden en in te knippen valt het luchtiger, krijg je een mooie structuur en is het comfortabeler om langer haar te dragen. Een baard moet je vooral ook in de zomer goed blijven kammen en borstelen. 

En hoe staat het met de kleur?

Bij mannen altijd een iets lastiger verhaal. We zien bij de kortere kapsels dat mannen nog wel wat aan het experimenteren met ijsblond. Verder is er niet zoveel vraag. En belangrijk: grijs haar mag en is mooi.