Home Twee oogcèmes van Kiehl's getest
SPECIALS & UPDATES

Twee oogcèmes van Kiehl's getest

Kiehl's is een Amerikaans apothekersmerk uit 1851. John Kiehl had een apotheek in New York en was erg geïnteresseerd in plantenkunde. Hij begon gezichtscrèmes te ontwikkelen die een groot succes werden. Inmiddels is het merk overgenomen door L'Oréal en overal ter wereld verkrijgbaar en sinds een aantal jaar ook in Amsterdam. Ik kende het merk al voor die tijd en nam altijd de befaamde Crème de Corps en de Silk Groom voor mijn haar mee als dat kon. Een ander voordeel van dit merk is dat ze heel vrijgevig zijn met samples waardoor je bijna alles kunt uitproberen voordat je het koopt. Ik moet er meteen bijzeggen dat ik deze twee oogproducten niet eerst heb geprobeerd.

Ik was op zoek naar een ooggel voor 's morgens als mijn blik nog niet zo wakker is en een voedende crème voor in de avond. Dat werden de Eye Alert en de Creamy Eye Treatment. Lees je mee wat mijn ervaring was?

Kiehl's Eye Alert

Kiehls-eye-alert

Dit product bestaat nog niet zo lang, maar toen ik deze tube in de winkel zag, heb ik hem meteen gekocht. Het gaat gezwollen ogen en donkere kringen tegen en laat ik nu van beiden af en toe last hebben na een laat avondje! De transparante gel zit in een tube van 15ml. De verpakking heeft nog steeds iets 'apothekerigs', dat komt door de omschrijving die op de voorzijde staat. De gel bevat oa. komkommer en alfalfa en vitamine E. Daarnaast zit er ook caffeine in die werkzaam is tegen donkere kringen. Ik was benieuwd en heb de gel nu 2 maanden iedere ochtend gebruikt. En helpt het?

Mijn kringen zijn soms alleen weg te werken met een goede concealer, maar ik had wel het idee dat het hielp tegen gezwollen oogleden. Nu helpt masseren daar ook tegen, maar dit hielp net wat beter. Als ik een andere creme inmasseer, kreeg ik minder effect. Verder smeert de gel fijn uit en trekt het snel in. Fijn, want dan kan ik 's morgens lekker snel erna mijn oogmake-up aanbrengen. Echte wonderen kan ik misschien niet verwachten, ook niet van een apotheker, maar voorlopig is het een van de beste producten die ik heb geprobeerd tegen dikke ogen. Ook vind ik de substantie fijn die snel intrekt.

Kiehl's Creamy Eye Treatment

Kiehls-creamy-eye-treatment

Ik was al een tijdje op zoek naar een goede oogcrème, die ook heel mild is. De huid rond mijn ogen heeft de neiging vooral 's avonds om nogal droog te zijn, maar is tegelijkertijd erg gevoelig. Ik had al onderzoek gedaan op internet en kwam steeds dit ogenschijnlijk eenvoudige potje weer tegen. Omdat ik niet zo erg geloof in een creme die je rimpeltjes weghaalt, vooral niet bij de ogen, maar des te meer denk dat je die huid gewoon goed moet voeden, sprak deze crème mij erg aan. Hij zou geschikt zijn voor de zelfs meest gevoelige huidjes en bevat bovendien avocado, waar ik dol op ben. In een potje zit 15gm en dat is ongeveer gelijk aan 15ml. De crème heeft ook de kleur van avocado en is geel-groen. Op mijn hand in de winkel leek de substantie lekker smeuïg, maar op mijn ogen viel hij toch wat tegen.

De crème smeert heel moeilijk uit, waardoor ik uiteindelijk het gevoel had dat ik teveel moest wrijven om het goedje helemaal in te laten trekken. Deed ik dat niet, dan bleef het een beetje op mijn oogleden liggen en als ik dan ging slapen, gleed het in m'n ooghoeken, niet zo erg fijn. Uiteindelijk ging ik heel weinig gebruiken en als positieve noot zou je kunnen zeggen dat het heel zuinig in gebruik is, maar feit bleef dat de creme niet snel introk. De volgende dag was alles wel weg en ook waren mijn ogen minder droog. Maar ik vond de substantie echt niet fijn, een beetje glibberachtige gel-crème, maar dan een die op je huid blijft liggen. Toch heb ik het potje wel opgebruikt, omdat het wel werkte tegen droge ogen. Nu ben ik dus op zoek naar zo'n soort crème, maar dan eentje die meteen lekker aanvoelt en dankbaar door mijn huid wordt opgenomen. Wordt vervolgd!