Home Stap voor stap een Catwalk Ponytail
Get the look

Stap voor stap een Catwalk Ponytail

Kapsel
Hester-Wernert-rijn-balmainVorige week hield Balmain Hair een perspresentatie in de kapsalon van Hester Wernert Rijn, MOGEEN. Hester was zelf aanwezig om twee nieuwe producten van Balmain Hair te presenteren; een infrarode haardroger en een Catwalk Ponytail. Balmain timmert hard aan de weg. Een week daarvoor was al een nieuwe store in de Bijenkorf in Den Haag geopend en de samenwerking met een runway styliste als Hester, bewijst ook weer dat Balmain Hair haar naam eer aandoet en het serieus meent met high fashion!
Balmain-ponytail
Hester ging ons stap voor stap laten zien hoe je - ook met halflang haar - ook zo'n leuke strakke paardenstaart kunt krijgen. En dat in nog geen kwartier! Ook super leuk zijn de nieuwe dip-dye kleuren. Hester vertelde ons dat, toen ze net begonnen was, ze vaak weinig geld had, maar als ze dan toch moest kiezen, ze liever haar geld in extensions stopte dan een pakje soep! De Catwalk Ponytail is niet gemaakt van echt haar, maar memory hair. Dit is lichter dan echt haar en voordeel is ook dat als je het haar steil maakt of krult, dit blijft zitten totdat je het weer anders doet. Toch voelt het niet erg synthetisch aan en lijkt het heel erg op echt haar. Nog een voordeel is de prijs, de starten kosten naturel €59,95 en dip-dye €69,95 per stuk. Leuke prijsjes voor leuke hebbedingetjes, vooral nu het festival seizoen er weer aankomt!
HowTo de Catwalk Ponytail
STAP 1 - Doe je haar in een strakke paardenstaart met een elastiekje en zorg dat je alle uitpiekende haartjes wegwerkt met schuifjes.
STAP 2 - Steek de nep paardenstaart met het bevestigde speldje in het elastiekje van je eigen paardenstaart (middenachter) en wikkel de staart om je eigen staart heen. Er zit klitteband aan, waardoor het goed blijft zitten.
STAP 3 -  Een een kant van de staart zit nog een streng haar, die je om de aanzet van de staart en het elastiekje windt. Spray eerst wat haarlak op deze lok, zodat hij mooi steil is en een beetje plakt. Je gaat net zolang door totdat je bij het einde van de haarlok bent. Het uiteinde steek je met een speldje of wat extra haarlak (als 'lijm') onder de rest van de gewikkelde streng, zodat je niets meer ziet. Als je haarlak hebt gebruikt, kun je dit droogföhnen, zodat het extra goed plakt.
KLAAR - READY TO PARTY!
Steil of krullend
balmain-krultang
Je kun de staart steil laten of krullen met een krultang. Doe wat het meest aansluit bij je eigen haar. Hester deed het bij mij en ik heb nogal piekerig en pluizig haar, dat niet echt glad te krijgen was. Daarom krulde ze de staart losjes zodat het meer een geheel leek. Leef je uit!
Föhn met infrarood!
hester-infrarood-fohn
Tijdens het föhnen vertelde Hester nog wat over de allernieuwste haardroger van Balmain. Natuurlijk heeft hij verschillende warmtestanden, een cool-knop en neutraliseert hij ionen, waardoor de haarschubben sluiten en het haar minder pluist. Maar dat hebben meer föhns. Het meest spectaculaire van deze is dat hij ook infra-rood droogt, waardoor de droogtijd drastisch afneemt, met wel 35%. En dat is goed nieuws voor het haar, want we weten allemaal dat föhnen niet echt goed is voor je haar. Dus hoe sneller je het doet, hoe beter. En ... we kregen allemaal een exemplaar mee naar huis om het zelf uit te kunnen proberen. Natuurlijk heb ik dat al meteen gedaan en ik moet zeggen dat het haar echt veel sneller droog is dan bij mijn oude föhn. Tried&tested volgt natuurlijk!

Lees ook; Haartrends 2016 volgens Hester Wernert Rijn