Home Haartrends 2016 volgens Hester Wernert Rijn
Get the look

Haartrends 2016 volgens Hester Wernert Rijn

Hester gaat haar kennis delen! Neerlands meeste bekende haarstyliste reist de hele wereld over om haar haarkunsten te vertonen en werkt regelmatig samen met dé haarstylist van dit moment, Eugene Souleiman die verantwoordelijk is van zo'n beetje alle grote fashionshows van dit moment. Als er iemand is die op de hoogte is van de laatste haartrends, is dat Hester wel. En nu gaat ze haar know-how delen met misschien wel jou, hoe leuk is dat! En lees even verder want Hester deelt meteen de laatste haartrends met ons!

De Mogeen Hairschool opent in januari haar deuren en wij vroegen Hester wat deze opleiding zo bijzonder maakt.

Dankzij mijn leermeester Eugene Souleiman heb ik styling pas echt leren ontdekken. Nu wil ik die kennis overdragen!
hester

Hester: "Zelf heb ik lang moeten zoeken naar inspiratiebronnen om dankzij mijn leermeester Eugene heb ik de wereld van styling pas echt leren ontdekken. Toen ik 7 jaar geleden erachter kwam dat er in Nederland geen leerschool was voor styling, leek het me te gek om anderen deelgenoot te maken van mijn opgedane kennis. Studenten zijn de nieuwe future en ik zou graag mijn steentje bijdragen om toptalenten te laten groeien. De cursus is helemaal vernieuwd en duurt nu 7 weken en is heel intensief. Alles word erin meegenomen; veel verschillende stylingtechnieken, productkennis, inzicht krijgen wat er speelt in de branche en kennis vergaren.

En het belangrijkste is hoe je al deze aspecten met het kappersvak en de fashion business laat samensmelten!"

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan naar de open dagen op 7 of 28 november! Ze worden gehouden bij Mogeen (Vijzelgracht 31, Amsterdam) en starten op 17:30.

Catwalk Haartrends 2016

Globaal gezien zijn de trends voor aankomend seizoen toch beetje geïnspireerd door de jaren 70! Maar ook qua kleurtrends worden het mooie warme tonen zijn, zoals zand, brunette,gold. En met een tint kom je er niet, het haar heeft zeker 2 tot meerdere tinten, wat altijd zorgt voor diepte, beweging en vooral de rijkheid die je terug ziet in de coupe, kleur en verzorging van het haar!

1. Undone Hair

Gucci-undone

Gucci Spring 2016 ready to wear was echt de trend qua kleding. Maar wat ook mooi was om te zien is dat het haar zo simpel werd gehouden, de zgn. undone look. Het haar in een middenscheiding, beetje vochtig gesprayd en vervolgens een verneveling van de Elements conditioning leave-in spray van Wella en daarna het haar zo op laten drogen. Klaar! Het resultaat is haar met een zachte naturel feel.

2. Beachy Updo

Beachy-updo

Tom Ford 2016 - opgestoken haar met een beachy feel maar met een Victoriaanse touch. Gebruik de Wella Ocean Spritz voor grip. En natuurlijk de 70's look, wordt helemaal hot!

3. Polished Imperfection

Polished-imperfection

Erdem liet ook opgestoken haar zien, maar vanuit een zijscheiding.  Het haar zat strak met een borstel gepolijst en tot het oor gebracht. Beetje getoupeerd op de kruin, met de rest van het haar vastgezet in een paardenstaart. Daarna werden de voorkanten via de zijkanten ook vast gezet worden in de paardenstaart. De losvallende plukjes maken het speels en een mooi detail is een schuifspeldje aan een kant van het haar. Deze kleur koper gaan we ook vaker terugzien als trend maar wel altijd met 2 of meerdere kleurtinten zodat het haar meer diepte en beweging krijgt.

4. Victorian Chola Girl

Victorian-Chola

Gezien bij Givenchy. Gebruik de Liquid Steel van Sebastian en op nat haar insmeren. De contourlijnen van het haar weglaten en deze in een krul plakken op de huid. Je zal ook meer pony’s gaan zien in verschillende dikte’s. Bij deze show zagen we dunnere pony zo om te spelen met old school waves, geplakt in een nieuwe moderne versie. Handig bij deze pony is dat hij ook zo weg te stoppen is onder het haar, als je het zat bent!

Voor welke trend ga jij in 2016?

Wil je bij deze salon een afspraak maken? Dat kan! Mogeen Amsterdam