Home Nederlandse scharen voor Cubaans kappersmonument
Hair update

Nederlandse scharen voor Cubaans kappersmonument

Dat kappers een groot hart hebben, wisten we al. Deze mensen-mensen zijn niet alleen betrokken bij het wel en wee van hun klanten, maar zetten zich ook graag in voor een goed doel. Vorig jaar ging een hele groep kappers met het merk Schwarzkopf Professional en Indola naar Cuba en wat zat er in hun koffers? Scharen ... en niet om mee te knippen, maar voor een kunstproject. Het was de bedoeling om met deze oude scharen een gigantisch standbeeld van een schaar te 'bekleden'. Dit standbeeld  wordt een monument voor de kapper n staat in de prachtige stad Havanna. Met dit monument willen ze bewustwording en waardering voor het kappersvak creeën zodat deze branche nog professioneler kan worden in Cuba. Mooi initiatief!

scharen-cuba-01

Kapster Betlem Taravilla (foto boven, in het midden) , die een salon heeft in Rotterdam, van origine Spaanse is en een Cubaanse man heeft, is nauw betrokken bij het contact tussen de Nederlandse en Cubaanse kappers. Wij interviewden haar al eerder:

Interview Betlem Taravilla

scharen-cuba-02

Naast scharen werden ook koffers vol haarproducten van Schwarzkopf Professional meegenomen voor de Cubaanse kappers. Want het is natuurlijk ook fijn als ze met goede producten kunnen werken. Wat fijn dat dit land eindelijk vrijer wordt en contact gaat maken met de rest van de wereld. Wij wensen de Cubaanse kappers heel veel succes toe en hopen ze bij internationale wedstrijden en shows straks tegen te komen!

Inmiddels zijn er al heel wat scharen op het monument bevestigd, maar er kunnen er nog veel meer bij!

Meer info: www.scissorsforcuba.com