Home Mannen met make-up bij Vivienne Westwood
Get the look

Mannen met make-up bij Vivienne Westwood

Voor het eerst heeft Wella Professionals achter de schermen mogen werken bij de AW 2106 mannenshow van Vivienne Westwood. En natuurlijk werd de creativiteit van Global Creative Director Eugene Souleiman ingezet! De show heeft plaatsgevonden op zondag 17 januari 2016 in Milaan.

Het verhaal achter de collectie

De Autumn Winter 16 ‘Be Specific’ collectie van Vivienne Westwood MAN is geïnspireerd door drie karakters: de crimineel, de boer en de grappenmaker. Deze contrasterende persoonlijkheden zijn tot leven gebracht door verschillende texturen en patronen, zoals wollen kleermakerswerk naast luxe sportkleding, met in de make up een erg vrouwelijke touch zoals lange, vrouwelijke wimpers naast woeste nepnagels. Eugene voegde daar nog een contrasterende laag aan toe door de kapsels een ruige textuur te geven.

De collectie is erg verfijnd en fatsoenlijk, op een Vivenne Westwoord-manier, maar we wilden dat het haar dat zou contrasteren. Het gaat allemaal om textuur waarbij het haar een rauw ingrediënt is. We hebben deze bijna post-apocalyptische textuur gecreëerd waarbij het haar gebroken lijkt, maar er ook prachtig uit ziet.

Kleding1

De techniek

Elk model had een onderscheidende en individualistische look had die bij hun haarlengte en uitstraling paste. Maar ook was er een raw edge die samenging met vrouwelijke make-up. Deze make-up bestond uit nepwimpers en de verfijnde, op maat gemaakte mode.

Ik wilde dat het haar er bijna uit zag alsof het gebleekt was. Die dorre textuur wanneer je het styled, blijft precies waar je het wil hebben. We verzadigden het haar met Elements Leave-In Conditioner om het ongewassen te laten voelen, vervolgens sprayden we er Eimi Suger Lift in en droogden we het haar. Hierdoor werd een droge, ruwe textuur gecreëerd. Het is een look waar je echt je handen bij moet gebruiken, het gaat bij deze look niet om de perfecte styling met borstels en kammen, je moet je eigen weg zien te vinden.

Wanneer de Elements Leave-In Conditioner en de EIMI Sugar Lift aangebracht waren, gebruikte Eugene zijn handen om de producten in te masseren, waardoor er een willekeurige textuur gecreëerd werd. Terwijl er een diffuser gebruikt werd om het haar te drogen, rolde Eugene stukjes haar om zo de lengtes op te breken.

Wat vinden jullie van de make-up voor deze mannen?

Gebruik

 

Style

Wat vinden jullie van deze mannen met make-up?