Home Welke 'lifestyle' is jou op het lijf geschreven?
Get the look

Welke 'lifestyle' is jou op het lijf geschreven?

Jouw eigen stijl, hoe zou je die omschrijven? Want als je echt weet wat bij je past, dan is het maken van keuzes veel gemakkelijker, of dat nou een nieuw kapsel, kleding of een nieuwe keuken is. Als je weet wat jou definieert, wat jouw eigen stijl is, dan draag je dat uit en kom je zelfbewuster over. Want met je uitstraling of imago, vertel je de wereld wie je bent en waar je voor staat. Lastig? Dat hoeft helemaal niet, deze tips helpen je al een eind op weg!

1. De juiste kleuren

Zomaar een trend volgen is niet slim, zeker niet als het om kleuren gaat. Veel belangrijker is welke kleuren jou echt goed staan. Niet alleen de kleuren van je kleding zijn belangrijk, maar ook je oogmake-up en je haarkleur moeten passen bij je huidskleur en wat je uit wilt stralen. Kijk eens heel kritisch naar jezelf in de spiegel als je een kleur voorhoudt. Laat deze kleur je ogen stralen, of zie je er ineens wat bleekjes uit? Vraag je kapper voor advies als je een andere haarkleur wilt. Soms is een kleurverandering mooi, maar bij de meeste mensen staat een haarkleur die in de richting komt van hun natuurlijke kleur, toch het beste. Ook voor je oogmake-up geldt: vraag advies. Bezoek eens een schoonheidsspecialiste of make-up artist en laat je voorlichten over de mooiste kleuren die jouw ogen laten sprankelen. Vaak is je interieur een verlengde van je kledingsmaak. Mensen die van uitbundige prints en flamboyante kleuren houden, zijn vaak ook veel expressiever in hun huisinrichting, dan de meer ingetogen naturel typetjes.

2. Wat past bij jou?

Kijk eerst goed naar wat je hebt. Dat geldt voor eigenlijk alles. Voor kleding, moet je goed kijken welke lichaamsvorm je hebt. Heb je brede schouders of ben je smal gebouwd? Heb je taille en heupen of meer een rechte lichaamsbouw? Ben je slank of wat voller? En ga zo maar door. Als je goed weet wat je sterke punten zijn, kun je die gaan accentueren.

Welk type ben je?

Ook voor je make-up, moet je eerst goed naar je gezicht kijken. Heeft je huid al wat rimpeltjes, dan is matte oogschaduw bijvoorbeeld een betere keuze. Houd je van veel make-up of liever zo min mogelijk? Al die facetten gaan jouw stijl bepalen. En ook niet onbelangrijk; ben je meer een vegan type en omring je je het liefst met de natuur, of is een citytrip helemaal jouw ding? Ook bij de keuze voor je beautyproducten zul je gemerkt of ongemerkt ook al een statement maken.

We noemen 3 voorbeelden:

  1. Citygirl, dit stadsmeisje houdt van uitgaan en een lekker drankje op de vrijdagmiddagborrel. Deze geur is perfect voor haar en de volgende ochtend zorgt deze oogcrème dat ze meteen weer doorkan naar die brunch met haar vriendinnen. Als ze haar date een lekker luchtje wil geven, koopt ze deze. Maar het leven is soms wat hectisch en om te relaxen gaat ze lekker in bad met deze kalmerende olie.
  2. Dierenvriendin, ze is dol op dieren en loopt het liefst lekker langs het strand of maakt verre reizen naar bijzondere plekken. Haar favoriete geuren doen haar verlangen naar een wit strand of een uitgestrekte woestijn. Haar prachtige glow heeft ze te danken aan de buitenlucht en een beetje vegan gezichtscrème. In bad gebruikt ze het liefst een verkwikkende badolie.
  3. Luxepoppetje, alleen het beste is genoeg voor haar. Ze investeert graag in haarzelf en kan zichzelf verwennen met de beste supplementen en maskers voor een jonge en stralende huid. Haar huis ruikt altijd heerlijk dankzij de beste geurkaarsen of geurstokjes. Haar shampoo en conditioner laat ze helemaal op maat maken, want met minder neemt ze geen genoegen!

Welk kapsel past bij je gezichtsvorm?

Bij de keuze voor een kapsel, kan je kapper je het beste adviseren, maar hieronder vertellen we alvast welke coupes het beste passen bij de verschillende gezichtsvormen.

  • Een rond gezicht is ideaal voor lang haar. Maar ook een lange bob past mooi bij deze gezichtsvorm. En curtain bangs? Meteen doen!
  • Een vierkant gezicht staat vrijwel ieder kapsel. Lang haar, kort haar, bob, lob, krullen, steil haar, het staat allemaal even leuk. Het enige dat minder geschikt is voor deze gezichtsvorm is een pony.
  • Een hartvormig gezicht kenmerkt zicht door een spitse kin. De wangen en ogen kunnen dan het beste geaccentueerd worden. Een pony of curtain bangs is perefct voor deze gezichtsvorm. Halflang haar staat mooi, maar ook een pixie kan prachtig staan. Maar doe het haar liever niet in een strakke middenscheiding, daardoor leg je te veel nadruk op het voorhoofd.
  • Een ovaal gezicht staat werkelijk alles. Maak er gebruik van en experimenteer vooral!

3. Balans & harmonie

HKies en draag de kleding die bij je figuur, leeftijd en lifestyle past. Niets is belangrijker dan de juiste balans vinden. Iets wat een piepjong, superslank meisje prachtig staat, oogt toch echt anders op een vrouw van 45 die wat voller is. Kun je niet op hakken lopen, doe het dan niet en ga voor mooie, platte schoenen. En heb je een hekel aan strijken, kies dan kleding die snel kreukt. Stem alles goed op elkaar af zodat het beeld dat je uitstraalt ook echt klopt. Wees je authentieke zelf, dat is altijd het mooiste!

4. Wees consequent

Heb je eenmaal je stijl gevonden en weet je welke kleuren en modellen je goed staan? Houd je daar dan ook aan en probeer niet telkens weer wat anders. Continuïteit zorgt voor een sterke identiteit en je zult zekerder overkomen als je je omringt met dingen die echt bij je horen.