Streetstyle in Hongkong

HK-trends

Een paar weken geleden was ik in Hongkong voor de Cosmoprof Asia. Ik ben altijd weer blij als ik een reden heb om richting Azië af te reizen en dit keer kon ik work & pleasure fijn combineren. Hongkong kende ik nog van heel lang geleden, wel ruim 20 jaar! Ook toen was het een drukke stad met vele wolkenkrabbers, maar destijds was de fashion industry nog veel meer in Kowloon gevestigd. Inmiddels is dat allemaal naar China verhuisd. Ook de houten boten, de junk boats, waren verdwenen op een paar na die als toeristische attractie dienen.

Hongkong-01

Maar wat is gebleven, is het leven op straat. De tegenstelling tussen westers en local. De vele eettentjes en straatstalletjes als tegenhangers van luxe hotels en hippe clubs. Je kijkt er echt je ogen uit! Ook op gebied van beauty gebeurt hel veel in Azië en daarom stond deze Cosmoprof al jaren op mijn verlanglijstje. Maar daarover vertel ik jullie later meer. Alle internationale topmerken zijn natuurlijk vertegenwoordigd in een hoeveelheid, waar we zelfs in Amsterdam van opkijken.

HK-trends-03

Maar een van de leukste dingen vond ik het rondlopen op straat en mensen kijken. Veel Aziatische vrouwen nemen hun look heel serieus en doen echt hun best om er goed uit te zien. Zonder blikken of blozen met je Louboutins naar een beurs of schattige fashionista’s in de metro; je komt ze overal tegen.

HK-trends-04

HK-trends-01

Wat me ook opviel was, dat in tegenstelling tot de vorige keer, veel meer vrouwen hun haar kleuren. En als ze dat doen, durven ze meteen ook wel. Ik heb alle kleuren langs zien komen. Wat je natuurlijk dan ook meteen ziet is dat je een donkere uitgroei bij geblondeerd haar echt wel tijdig bij moet werken …

HK-trends-02

Ik maakte een fotoverslag van de leukste en meest opvallendste looks die ik tegenkwam. Wat denken jullie, kunnen wij daar nog iets van leren?

Comments

comments