Home Rondje beautybeurs
Get the look

Rondje beautybeurs

Op 7, 8 en 9 april vond de Beauty Trade special plaats in Utrecht. Een beurs – of beter gezegd een beauty-walhalla - voor beautyprofessionals. Hier zijn een aantal producten die de nominatie ‘Beauty Product of the Year’ kregen en dus innoverend zijn om hun werkstoffen, eigenschappen en resultaten. 

Bij Annemarie Börlind een veganistische gezichtsolie met onder andere goudsbloem die ervoor zorgt dat je huid beschermd wordt tegen het schadelijke blauwe licht dat afkomstig is van mobiele telefoons, tablets en meer. Behalve dat, heeft de voedende olie nog twee mooie eigenschappen: het aanpakken van huidveroudering en oxidatieve stress. De olie is heel licht en trekt makkelijk in. En zo’n olie voelt extra goed als je weet dat de werkstoffen van de producten afkomstig zijn uit sociaal ecologische teelt. Lokale mensen zijn zo in staat om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

Nog een merk dat het ‘blauwe licht’ heeft ontdekt. Bij Skeyndor presenteren ze twee producten die de huid tegen de zon, en tegen blauw licht beschermen. Twee vliegen in een klap!  Ook een nieuwkomer op de beurs is de Dead Sea Mineral Deodorant van Ahava; een zachte, effectieve, alcohol- en aluminiumvrije roll-on deodorant (hele mond vol). Onthoud vooral dit: het is een VEGAN deodorant rijk aan mineralen en vitamine E die de huid kalmeert en je oksels droog en geurvrij houden. Mineralen uit de Dode Zee vormen de basis van alle Ahava-producten en dat maakt ze geschikt voor de meest gevoelige huidjes. Demonstraties van behandelingen zijn altijd leerzaam.

beautybeurs-16

Bij Positive Ageing Meso T8 combineren ze drie technieken om verschillende huidproblemen aan te pakken (huidveroudering, pigmentvlekken, roodheden, cellulites etc.). Het gaat te ver om alle technieken te bespreken, maar het apparaat brengt moleculen van de serums diep in de huidlagen, tot in het hart van de dermis.

Strakke eyeliner

beautybeurs 8

Zit je altijd te knoeien met je eye-liner ook al kijk je de kunst af van vloggers? Bij PUPA hebben ze nu een Roll Liner, oftewel een eyeliner met een rol-applicator. Een test wijst het uit; langzaam aanbrengen en je krijgt een super precieze, intens zwarte lijn. Gelukkig droogt deze op water gebaseerde eyeliner ook nog eens snel zodat je geen kans krijgt om vlekken te maken. Voor het beste resultaat, wel even schudden voor gebruik! Op de beautybeurs veel producten om je huid tegen vervuilde lucht te beschermen, zoals Intral Enviromental Lightweight Shield SPF50 van Darphin. Het merk dat bekend staat om de natuurlijke werkstoffen en het heerlijke, comfortabele gevoel. Hier zitten bijvoorbeeld tarweproteïnen in die als het ware een ademend schild op de huid leggen. Klinkt goed toch?

beautybeurs 19

Ook de moeite waard is Vavin, een no-nonsense merk dat een speciaal product ontwikkelde voor de vette huid met puistjes. Oprichtster van het merk en gezondheidswetenschapper dr. Lavienja Schreurs-Braam, lanceert Vavin Herstel+13 met zink-PCA. De inspiratie hiervoor was haar tienerdochter en het feit dat 85% van de mensen tussen de 12 en 24 jaar last van puistjes heeft. Wat erin zit? Zink-PCA in een concentratie van 25%. Werkt daardoor doeltreffend op de oorzaak van puistjes met behoud van een gezonde huidbarrière.

Huidlift met pleisters

beautybeurs 10

Heel fijn ook het serum van Chi Essential Cosmetics. Dit is plantolie van de geperste rozenbottel en extract van de zaden. Honderd procent natuurzuiver, dus niet zomaar een rozenserum! Juist door deze hoogwaardige concentratie, kan dit serum veel, namelijk het verzachten van littekens, het stimuleren van de celvernieuwing in de opperhuid en de collageenproductie. Altijd handig om in huis te hebben!  Dat schoonheid ook van binnenuit komt, weten we allang. Op de beurs werden er supplementen maar ook veel kuren en sapjes aangeboden.

Zo had Blend new Day een Bio Detox-kuur ontwikkeld die de klant van de schoonheidssalon op weg helpt met gezonde voeding en zo de basis legt voor een fit lichaam en een gezonde huid. Er is keuze uit biologische groentesappen, soepen en shots. En om ‘pleisters’ kun je niet meer heen!

beautybeurs-13

Last but not least een prachtige innovatie van Quanis die de Dermafiller lanceerde. Het principe is simpel; je plakt de ‘pleisters’ op de huidgebieden die je wilt liften, laat ze 20 minuten zitten en bij het weghalen vertoont de huid minder zichtbare lijntjes.

Alle genoemde producten zijn te koop bij schoonheidsinstituten in Nederland.