Home Little Black Hair Book unleashed
Hair update

Little Black Hair Book unleashed

Het was een druilerige donkere maandagavond en ik nam voor de zekerheid maar de tram naar de Stadhouderskade waar bij de hippe 'winkel van sinkel' Mevrouw Brouwers een heel bijzonder boek werd gelanceerd.
LBB-01
Ik kende schrijfsters Janice Deul en Sandra Sprott al een tijdje en wist hoe zij zich inzetten voor de erkenning van Black Hair in alle vormen. Twee prachtige unieke verschijningen met een grote bos - zoals Sandra het zelf zei - 'gekocht haar'. Wat hun betreft kan en mag alles, zoland de draagster van het haar zich er maar senang bij voelt. Relaxed, natural of weaves ... Het leuks was dat het publiek die diversiteit ook liet zien.
LBB-02
Ik zag de meest uitbundige kinki curls, bossen vlechten en opgestoken haar, maar ook lange steile lokken en kortgeschoren kekke koppies. Black Hair in al haar vormen, een prachtige ode aan een bijzondere lancering. De boeken werden ook op de avond zelf verkocht en gingen als warme broodjes over de toonbank.
LBB-03
Meiden van het haarmerk Curls Unleashed stonden kapsels op modellen te demonstreren, een vrouwelijke DJ met Big Hair speelde funky music - er was genoeg te zien. En te midden van al die uitbundige looks werden ingetogen zwarte boekjes gepresenteerd - strak en modern vormgegeven. In dit boek delen ruim 40 vrouwen op openhartige wijze hunhair journey. Onder hen ook bekende Nederlanders zoals Marga en Simone Weimans, Sylvana Simons, Typhoon en Hadassah de Boer.
Als je zelf kroeshaar hebt, of er meer over wilt weten, koop dit boek! Het kost €22,50 per stuk (verkrijgbaar via www.deboekfabriek.nl).