Home Healthy hairstylists
Hair update

Healthy hairstylists

Momenteel sluiten steeds meer kapsalons en kappersketens hun deuren. Begrijpelijk, want een kapper moet wel hele lange armen hebben, wil hij die 1,5 meter afstand tot zijn klant kunnen houden. Jammer dat er geen duidelijke richtlijnen zijn, want nu worden kappers zelf gedwongen om deze moeilijke beslissing zelf te nemen. Of kiezen voor veiligheid en sluiten, of open blijven en een risico nemen. Kappers maken zich terecht zorgen dat zij straks niet gecompenseerd worden omdat ze gewoon open mogen blijven. Bizarre situatie, want ook onze kappers moeten gezond blijven!

Be healthy

Nog maar een aantal weken geleden waren we op de redactie aan het brainstormen over de thema's van dit jaar. Nou wil het toeval - of toch niet, want toeval bestaat niet? - dat het thema van deze maand 'Be Healthy' is. Daarmee hadden we dit natuurlijk nooit voorzien. Wij doelden op een gezond lijf, gezond haar en een gezonde huid. We legden al de link dat je uiterlijk onlosmakend met je innerlijk verbonden is, maar dat dit thema nu zo actueel zou zijn, hadden we nooit kunnen weten.

Niet te doen

Om gezond te blijven is belangrijker dan ooit, want zo bouw je een ijzersterk immuunsysteem op en dat is nu heel belangrijk. Maar het gaat niet alleen om onszelf, ook is het zaak dat we ons hoofd erbij houden en ons allemaal houden aan de richtlijnen om zo de ouderen en zwakkeren in onze samenleving te beschermen. En dat doe je door o.a. 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Maar dat is niet te doen als een kapper het haar van een klant moet knippen of kleuren!

Bijna iedere inwoner van Nederland gaat naar de kapper en daarom zijn dus bijna alle Nederlanders klant!

Extra behandeling

Kapsalons zullen dus gaan sluiten. Ofwel omdat de overheid de maatregelen verder aanscherpt, of omdat de kappers dit zelf verstandiger vinden. Laten we niet voorbij gaan aan hun dilemma en geen enkele kapper veroordelen, of ze nu open of dicht zijn. Niet elke keuze hoeft een vrijwillige keuze te zijn en aan de zijlijn is het vaak makkelijk praten. Bijna iedere inwoner van Nederland gaat naar de kapper en daarom zijn dus bijna alle Nederlanders klant bij een kapper. Laten wij massaal onze salons steunen en neem je voor om straks, zodra deze ellende voorbij is, zo snel mogelijk een afspraak met je kapper te maken. Laat dan iets extra's doen, een fijne treatment of een meer uitgebreide behandeling dan normaal. Wat zal dat een mooi straatbeeld opleveren met al die prachtige kapsels, ik kijk er nu al naar uit!

Welke behandeling ga jij straks bij de kapper laten doen?

Cover: Brian McGowan, Ayo Ogunseinde

Leestip: Met deze tips & tricks laat jij jouw haar sneller groeien