Home Met deze tips & tricks laat jij jouw haar sneller groeien
Get the look

Met deze tips & tricks laat jij jouw haar sneller groeien

Lang haar? Dan zit je er vast wel eens aan te denken om gewoon alles af te knippen tot een bob. En heb je dan eindelijk kort haar? Dan wil je dat het weer lang is. Het klinkt waarschijnlijk elke vrouw wel bekend in de oren. Ondanks dat een korte coupe helemaal in is dit jaar, willen we toch allemaal dat onze lokken groeien als kool.

Maar hoe krijg je toch van dat Rapunzel haar? Helaas is het onmogelijk om een schoonheidsslaapje te houden en de volgende ochtend meterslang haar te hebben, maar we hebben wel een paar tips waardoor je het wat kan versnellen.

Nummer-1

Een gezonde hoofdhuid is de eerste stap 

A healthy scalp = healthy hair, en gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw hoofdhuid gezond te houden. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdmassage, of maak je eigen masker van bijvoorbeeld kokosolie. Bovendien is het ook beter om te wassen met een shampoo met natuurlijke ingrediënten, zoals de Inessence shampoo van System Professional. Benieuwd? Ik testte hem uit.

Bekijk test

Nummer-2

Ga vaak genoeg naar de kapper

Als je lang en gezond haar wilt, is om de zoveel weken een bezoekje brengen aan de kapper essentieel. Gespleten haarpunten zorgen er namelijk voor dat jouw haar alleen maar afbreekt, en dus niet sneller zal groeien. Ga dus in ieder geval elke 10 tot 12 weken even langs de kapper om de puntjes bij te houden.

Nummer-3

Was je haar op de juiste manier

Ten eerste: was je haar niet te vaak. Het droogt het alleen maar uit! Maak daarnaast zo veel mogelijk gebruik van shampoos zolder siliconen of sulfaten, deze ingrediënten kunnen nogal agressief zijn. Ten tweede: conditioner is je beste vriend. Dit zorgt ervoor dat jouw haarpunten gehydrateerd en gezond blijven!

https://www.instagram.com/p/BiOOiiFDsuw/

Cover: Rana Sawalha