Home Getest: Cowshed Balance Restoring Shower Gel & Body Lotion
Editor's picks

Getest: Cowshed Balance Restoring Shower Gel & Body Lotion

Toen ik een aantal jaar geleden in een hotel in Londen verbleef, maakte ik voor het eerst kennis met Cowshed en werd verliefd! Ik zal jullie vertellen waarom. Allereerst zijn de producten helemaal vegan en niet getest op dieren. Ze bevatten geen parabenen of siliconen en de hele lijn is op holistische wijze ontwikkeld. Bovendien zijn de producten op duurzame wijze verkregen en wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Maar niet in de laatste plaats werd ik verliefd op de heerlijke geuren! De hele Cowshed collectie is ingedeeld in 8 moods; Active, Awake, Balance, Cosy, Indulge, Relax, Replenish en Sleepy. Dus toen ik een douchegel en conditioner van dit merk ging aanschaffen, had ik behoorlijk last van keuze stress, want eigenlijk wilde ik ze allemaal wel! Uiteindelijk koos ik de Cowshed Balance Restoring Shower Gel & Body Lotion!

Uiteindelijk besloot ik voor Balance te gaan. Na die hele coronaperiode, kan ik een beetje balans in mijn leven wel gebruiken. Met geurelementen als Roos Geranium, Lindenbloesem en Ylang Ylang, is deze lijn een ware sensatie. Er wordt gebruik gemaakt van natuurlijke essentiële oliën en de geur is zeer intens. Daar moet je wel van houden, maar omdat ik de geur zo heerlijk vind en bovendien vind dat bodyproducten wel weldadig mogen ruiken, past dit helemaal bij mij.

De verpakking

De Balance Restoring Bath & Shower Gel en de Body Lotion komen in vrij simpele flessen met doseerdop van 300 ml. Onlangs is de look & feel helemaal aangepakt en het resultaat vind ik nog mooier dan voorheen. Elke mood heeft een eigen kleur en zwart-wit illustraties. Hierdoor oogt het 'botanish'. Ik vind het heel mooi, de illustraties, lettertype. Je kunt er ook pompjes bij kopen, zag ik later en misschien doe ik dat wel. Nu komt het product er nog goed uit, maar als de inhoud bijna op is, kan ik me voorstellen dat je het er lastiger uit krijgt. Op de flessen zitten etiketten en eerst was ik bang dat die lelijk zouden worden als ze nat werden. Maar gelukkig is dat niet zo, je kunt ze kletsnat maken en het blijft mooi.

Cowshed Balance Restoring Bath & Shower Gel

De dikke gel schuimt heerlijk en ja, die geur! Mijn hele douche ruikt ernaar en ik waan me even in een spa. De geur is een tikje kruidig, maar ook bloemig en helemaal opgewekt stap ik onder de douche vandaan. Lekker afdrogen en dan is het tijd voor de Cowshed Balance Restoring Body Lotion!

Cowshed Balance Restoring Bath & Shower Gel

De Body Lotion ruikt weer net zo lekker, iets minder uitbundig, maar dat komt omdat je dit product niet hoeft af te spoelen. De witte roomachtige emulsie smeert goed uit en trekt lekker snel in mijn huid zonder deze plakkerig of vet te maken. Ik smeer nog wat extra op mijn handen en merk dat ik de hele dag eraan blijf ruiken, zo lekker vind ik het!

Ik vind deze producten echt aanraders, vooral voor die prijs. De Cowshed producten doen hun werk en je bent niet alleen lief voor jezelf, maar ook voor het milieu - een fijn idee.