Home Essential Looks met Avantgarde, Streetstyle, Gucci, Pixelhair & beyond Blonde
Hair update

Essential Looks met Avantgarde, Streetstyle, Gucci, Pixelhair & beyond Blonde

Featured Video Play Icon

Maandagavond stond Studio 21 in Hilversum in het teken van de nieuwe looks en vooral véél haarinspiratie van Schwarzkopf Professional. Kappers uit heel Europa waren gekomen om dit spektakel te aanschouwen. Grote namen in kappersland als Toni & Guy en X-presion (ja, de 'uitvinders' van pixelhair!) waren op invite van Schwarzkopf gekomen om de show een extra boost te geven. We nemen je mee met dit fotoverslag. Wil je de modellen nog even in sneltreinvaart, bekijk dan de finale op de video hierboven. Dan kun je ook nog zien dat modellen ook maar mensen zijn en dat vallen soms niet te voorkomen is als je van die torenhoge hakken moet dragen!

Schwarzkopf Professional Lookbook

Schwarzkopf-essential-looks-07

Rebelse looks met - gelukkig! - veel aandacht voor diversiteit en dus ook black hair!

Schwarzkopf-essential-looks-06

Deze 'poppen' uit het levensgrote poppenhuis kwamen tot leven en lieten hun dromerige poppenlokken zien.

Beyond Blonde

Schwarzkopf-essential-looks-05

De show van Nederlands toptalent Arjan Bevers eindigde met een knipoog naar zijn show tijdens de Coiffure Award, want net als toen eindige deze met een regensluier. De kappers in de zaal vonden het prachtig! Arjan liet zien dat je veel verder kunt gaan met blonderingen met modellen met opgelicht haar in allerlei tinten, van blorange tot smoked grey. Mooi!

X-presion

Schwarzkopf-essential-looks-04

Deze bevlogen kappers uit Barcelona experimenteren graag met kleur en lieten nieuwe variaties zien op de techniek waarmee ze wereldfaam hebben gekregen; pixel hair. Ongelijk gekleurde stroken haar lieten een wisselend patroon zien bij beweging van het haar. Contrast tussen strakke vlechten en uitgekamd haar (= kroes). In bovenstaand kapsel hangen zoveel zilveren bedels, dat het model een wandelend 'gevonden voorwerpen' object leek.

Toni & Guy

Schwarzkopf-essential-looks-03

Als klap op de vuurpijl werd de show afgesloten met Toni & Guy. Verantwoordelijk voor veel haar tijdens de London Fashion Week, lieten deze kappers zien waar zij afgelopen seizoen mee bezig waren geweest. Where streetstyle meets Gucci. Bonte kleding met gedurfd haar. Om een paar opvallende trends te noemen: vlechten (natuurlijk, zoals bijna elk seizoen, maar dan net een beetje anders ...), staartjes die op vlechten leken door de vele elastiekjes en een knipoog naar de sixties met de beehive. Het lek een samengeraapt zooitje, maar als je goed keek, zag je dat het gewoon klopte. Het haar, de styling, over elk detail was nagedacht en het resultaat mocht er zijn!

Schwarzkopf-essential-looks-02

The lady in red and blue. Als laatste kregen we de avantgarde looks te zien van Toni & Guy. Haar dat vooral niet draagbaar is, maar prachtige statements en voor de kapper heel inspirerend. Want soms moeten kappers out of the box denken, om op ideeën te komen voor meer draagbare kapsels.

Schwarzkopf-essential-looks-01

Deze modellen leken weggelopen uit een sprookje. Het onderste model lijkt zo uit de zee te zijn gelopen. Natuur, kunst en haarcreaties kwamen samen. Een genot om naar te kijken!