Home Dyson vindt de föhn opnieuw uit
Hair update

Dyson vindt de föhn opnieuw uit

We kennen hem allemaal en wie heeft er geen in huis? De föhn, je weet wel die haardroger die sinds de jaren 50 er zo'n beetje hetzelfde uit is blijven zien. Maar dankzij Dyson komt daar nu verandering in. Net zoals ze de stofzuigermarkt op zijn kop zetten destijds met hun zak-vrije stofzuigers, staat nu de 'föhn industrie' op haar grondvesten te trillen!

dyson-3

Afgelopen week was ik bij de perspresentatie. Tijdens een smakelijk ontbijt in een Amsterdamse loft, werd ons verteld over dit bijzondere product. Want als deze föhn echt zo fantastisch is, zullen vele merken dit idee gaan volgen, vermoed ik. Zo is het tenslotte ook met de stofzuigers gegaan, het is nu heel gewoon om te vragen of je wel of geen stofzuigerzak wilt. Vragen we straks dan ook naar een supersonische föhn of een 'normale'?

Evolutie van de föhn

dyson-evolutie

Er is in ieder geval 4 jaar research aan vooraf gegaan en zoals met alle Dyson producten, ziet dit er ook weer fantastisch uit. Voor Nederland en België zijn niet de minsten gevraagd hun naam aan dit product te verbinden; award winning kappers Berni Ottjes en Toni Kalin zijn de ambassadeurs!

dyson-4

Ik kon niet wachten om de föhn aan te raken en bewonderen. Hij is in ieder geval niet zwaar, maar ook niet superlicht. Wat wel meteen opvalt is hoe fijn hij in de hand ligt, het is gewoon een minder groot en log ding dan de standaardmodellen. Verder maakt hij echt minder geluid en ook is het geluid minder irritant. Ik ga er nog een video van maken, zodat jullie het zelf kunnen horen.

dyson-1

En dan het design ... dat is echt prachtig! De witte versie vind ik mooier dan de zwart met roze, maar beiden zijn ze prachtig vormgegeven. Wat ook geweldig is, zijn de opzetstukken met magneet. Je klikt het er zo op! Ja, dit is kwaliteit. Maar dat mag ook wel want zou je willen 'upgraden' naar deze föhn, dan moet je daar wel €399,- voor over hebben!

Wat maakt deze föhn dan zo bijzonder?

dyson-2

Afgezien van het design dat je in eerste instantie niet direct aan een föhn doet denken, zijn er enkele andere grote verschillen:

  1. Geluid - deze föhn maakt veel minder herrie, waardoor het straks wellicht mogelijk is een gesprek met je kapper aan te knopen tijdens de blow-dry.
  2. Snelheid - deze föhn droogt veel sneller, je bent dus lekker snel klaar!
  3. Design - de motor van de föhn zit in het handvat. Hierdoor is het gewicht beter verdeeld en kun je er makkelijker mee omgaan.
  4. Constante lucht - de luchtstroom wordt nooit warmer dan 140 graden en blaast constant. Hierdoor wordt het haar minder snel beschadigd.

Ik heb geluk, want wij kregen allemaal een exemplaar mee naar huis om te proberen. Dat ben ik nu aan het doen en binnenkort kunnen jullie lezen of deze föhn echt de moeite waard is.

Lees ook ; Is de nieuwe Dyson zijn geld waard?