Home Diversiteit van kapsels begint bij jezelf!
Get the look

Diversiteit van kapsels begint bij jezelf!

Deze maand staat volledig in het thema van diversiteit. Wanneer ik aan dit thema denk schieten er allerlei gedachten bij me binnen. Wat is diversiteit? Wanneer zien we diversiteit terug? Waar zien we diversiteit terug? Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk, hoe zien we diversiteit terug op het gebied van haar? Met al deze vragen heb ik me de afgelopen tijd beziggehouden! Want diversiteit van kapsels begint bij jezelf!

Wat is diversiteit?

Het is belangrijk te begrijpen wat het begrip betekent, voordat we het kunnen herkennen. Diversiteit betekent verscheidenheid en kan op allerlei manieren terugkomen. Denk aan de diversiteit in cultuur, maar ook de verschillen in kledingstijlen, muziek smaken, maar vooral de verschillen in haarstijlen! 

Hoe zien we diversiteit terug op het gebied van haar? 

Diversiteit op het gebied van haar hoeft niet iets te zijn wat alleen grote kappersmerken creëren, het kan al bij jezelf beginnen. Denk eens aan de verschillende haarstijlen je bij jezelf gebruikt, dit is al diversiteit! Je eigen looks kun je dus gemakkelijk diverser maken door verschillende haarstijlen te dragen. Wissel je look af met bijvoorbeeld een gave coupe krullen of een leuke messy bun.


Uitgelicht: Foundation in diverse kleuren


Waar en wanneer zien we diversiteit terug? 

Op het gebied van haar zien we overal diversiteit terug, maar echt overal! Scroll maar eens over je social media en je ziet onbewust ontzettend veel verschillende haarstijlen voorbij komen. Hetzelfde geldt voor de runways, waar de nieuwste looks worden getoond, maar ook de nieuwste haarstijlen. Wil je nou echt up to date zijn van de nieuwste verschillen in haarstijlen? Neem dan eens een kijkje in een magazine, maar nog beter, hou onze site WieWatHaar goed in de gaten! Hierop worden uiteraard de meest recente haarstijlen gedeeld.

Conclusie

Kortom, diversiteit zien we op allerlei vlakken terug en dus ook het vakgebied van haar. Gelukkig is diversiteit makkelijk te creëren en kun je er dus zelf ook mee aan de slag. Probeer morgenochtend is een andere haarlook uit en begin je dag een stuk diverser!

Deze maand is ons thema Diversiteit. Een hot topic en terecht. Want te lang is de beautybranche gedomineerd geweest door een eenzijdig beeld van dun, jong en blank. Vrouwen waren sexy en mannen stoer. Maar door ons daarop blind te staren, sluiten we wel  > 90% van de mensen uit en missen we daarbij zoveel moois en leuks alleen maar omdat het net buiten die kadertjes valt! Want iedereen is waardevol en mooi en dat principe wordt gelukkig ook steeds meer omarmd door het modebeeld. We hoeven niet op een ander te lijken of aan allerlei regels te voldoen. We zijn goed zoals we zijn. Diversiteit maakt de wereld alleen maar interessanter, kleurrijker en liefdevoller! Meer over diversiteit.