Home De juiste pony voor jouw gezichtsvorm
Stylist

De juiste pony voor jouw gezichtsvorm

Denk je erover een pony te laten knippen? Leuk, en het past ook nog eens perfect in het modebeeld van dit seizoen! Maar let dan wel op dat je voor de juiste pony of lok kiest die past bij jouw gezicht. Een goede kapper weet dat en zal ook naar je gezichtsvorm kijken als hij of zij je advies geeft. Maar het kan geen kwaad toch eens naar dit filmpje te kijken.

Artistiek Directeur van KMS, Brian Bode laat ons 4 verschillende soorten pony's zien. Elk geschikt voor een gezichtsvorm. Is jouw gezicht rond, ovaal, vierkant of hartvormig? Kijk dan welke pony het beste bij jou past.

Rond gezicht

pony-rond

Met een rond gezicht wil je jouw ogen en jukbeenderen accentueren, zodat je gezicht wat minder vol lijkt. De pony valt over je wenkbrauwen en is iets rond geknopt, zodat de zijkanten op je jukbeenderen vallen.

Ovaal gezicht

pony-ovaal

Dit is de meest makkelijke vorm en bijna elke pony zal je staan. Maar een zachte V-vormige pony die je aan beide kanten kunt dragen is de beste keus voor je. Zorg dat de lok lang genoeg is om over de volle breedte van je voorhoofd te vallen.

Vierkant gezicht

pony-vierkant

Bij dit soort gezicht kun je het beste kiezen voor een lok die je aan een kant draagt met de rest van het haar in lagen geknipt. Het haar mag best wat in het gezicht vallen, dat maakt de wat hoekige vorm zachter.

Hartvormig gezicht

pony-hart

Jouw gezicht heeft een vrij spitse kin met een wat breder voorhoofd. Een rechte, bot geknipte pony zal jou het beste staan, omdat hierdoor je voorhoofd minder breed zal lijken en meer in verhouding met de rest van je gezicht.Zorg dat de pony niet te lang is, het mooist is op je wenkbrauwen.

Wat vind je van het resultaat en welke pony past het beste bij jou? Meer inspiratie? Created in NL by Carola de Deugd!